Objavljeno: 23.3.2010

Kylo, spletni brskalnik za televizorje

Podjetje Hillcrest Labs je objavilo spletni brskalnik z imenom Kylo, ki je specifično razvit za uporabo na sodobnih ploskih televizorjih, pri čemer omogoča spremljanje vsebin s čim se da manj tipkanja in klikanja na povezave. Brskalnik sicer sloni na jedru Mozilla, vendar ima povsem samosvoj uporabniški vmesnik z velikimi tipkami in črkami, kar olajša prebiranje vsebin in krmiljenje programa na daljavo, denimo z daljinskim upravljavcem ali zgolj z brezžično miško.

Druga posebnost programa je hiter dostop do seznama ta hip 128 različnih spletnih servisov z večpredstavnimi vsebinami, kot so YouTube, Hulu, Pandora in drugi, kjer rezultate oziroma vsebine prikaže na televizorju prilagojen način. Za razliko od večpredstavnih predvajalnikov, kot so Boxee, Plex in XBMC pa Kylo ne cilja na lokalno hranjene vsebine temveč zgolj na združevanje in prikaz spletnih pretočnih virov.

Hkrati je Kylo še naprej povsem običajen spletni brskalnik, na kateremu brez težav prebiramo spletne novice in poganjamo druge spletne aplikacije. Za uporabnike brez tipkovnice (torej tiste z daljincem) je na voljo zaslonska tipkovnica, kot tudi preprosta možnost dostopa do zaznamkov in spletnih iskalnikov. Kylo je na voljo brezplačno in sicer za uporabnike računalnikov Windows in Apple Mac.

http://kylo.tv

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji