Objavljeno: 9.2.2003

Lažje uporaba XML s pomočjo XMLBeans

Družba BEA Systems je predstavila novo tehnologijo za pripravo spletnih storitev imenovano XMLBeans, ki programerjem močno olajša delo, saj ni več potrebno prilagajati podatke XML za uporabo v javo. Za začetek bodo XMLBeans na voljo kot brezplačna storitev na strežniku, že od marca pa jo bodo vključili v njihov paket za spletne programe v jeziku Java BEA WebLogic 8.1.

Doslej so morali programerji s pomočjo orodij JAX-B ali Castor >>na silo<< vključevati podatke XML v javanske razrede, pri tem pa so zanemarili kar nekaj pomembnih podatkov. XMLBeans omogoča pogled na podatke v dokumentu XML kot na javanski predmet. Programski paket sestavlja osnovni komplet javanskih razredov za operacije s podatki XML, dodane pa so še knjižnice za najbolj tipične uporabe.

Tehnologija XMLBean je zasnovana na tehnologiji Java Bean družbe Sun, ki zagotavlja standardni zapis za enostavne javanske razrede. Zaenkrat še ni jasno, ali bo družba BEA šla skozi uradno proceduro JCP (>>Java Community Process<<), da bi XMLBeans tudi uradno postal del Java, ali pa bodo ubrali kakšno drugo pot. Programerji pa že lahko na strežnikih družbe BEA vnesejo opis dokumenta, nazaj pa dobijo razrede XMLBeans, ki so potrebni za obdelavo takih dokumentov v njihovi aplikaciji.

http://www.bea.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji