Objavljeno: 25.2.2006

Lenovo 3000

Lenovo predstavlja novo linijo osebnih računalnikov za manjša podjetja brez oddelkov IT in za domačo rabo. Skupina izdelkov Lenovo 3000 bo sprva zaobjemala namizne računalnike J100 in J105 ter prenosnike serije C, kasneje pa ji bodo dodali še nove člane. Računalniki Lenovo 3000 ne bodo izpodrinili dosedanjih izdelkov, ki jih je podjetje podedovalo po nakupu oddelka IBM. Najzahtevnejše stranke bodo tako še vedno posegale po namiznih računalnikih ThinkCentre in še bolj uveljavljenih prenosnikih ThinkPad, linija izdelkov 3000 pa bo zanimiva predvsem zaradi gospodarnosti nakupa.

Namizni računalniki Lenovo 3000 serije J bodo na voljo z ohišji v ležeči in pokončni obliki. Namizja J100 bodo poganjali procesorji Intel Celeron D in Pentium 4, modele J105 pa procesorji AMD Sempron. Že v začetku je na voljo več kot 20 vnaprej pripravljenih konfiguracij, ki jih lahko še dodatno prilagajamo lastnim potrebam. Najosnovnejši modeli imajo 256 MB pomnilnika, bralnike DVD in 80 GB trdega diska SATA, najzmogljivejši pa 1 GB pomnilnika, zapisovalnike DVD in 160 GB trdega diska. Nekatere konfiguracije imajo vgrajeno tudi kombinirano optično enoto (zapisovalnik CD in bralnik DVD), Lenovo pa je od IBM očitno prevzel tudi konservativnost in je v vse modele vgradil še disketno enoto.

Med novimi prenosniki Lenovo 3000 je za zdaj ne voljo le serija C100, ki jo poganjajo procesorji Pentium M in Celeron M s frekvencami od 1,5 do 2,0 GHz. 15-palčni zaslon 2,8 do 2,9 kg težkega prenosnika premore ločljivost 1024x786 pik, vsebuje Intelovo grafično kartico, 256 ali 512 MB pomnilnika, 40 do 100 GB trdega diska, kombinirano optično enoto ali DVD zapisovalnik, brezžični omrežni vmesnik, večina izmed skoraj 30 konfiguracij pa tudi vmesnik Bluetooth. V aprilu bo linija Lenovo 3000 bogatejša še za serijo N100, ki bo vsebovala 14,1- in 15,4-palčne zaslone širokega formata.

Celotna linija izdelkov Lenovo 3000 se lahko pohvali tudi z bogato ponudbo priložene programske opreme. Računalniki uporabljajo operacijski sistem Windows XP Home ali Professional, naloženi pa so tudi Adobe Reader, Diskeeper Lite za defragmentiranje, Google Toolbar, hitri iskalnik Google Desktop, Picasa za upravljanje fotografij in Presentation Director za lažje delo s projektorji in dodatnimi zasloni. Za delo z optičnimi nosilci bosta skrbela InterVideo WinDVD oz. pri nekaterih modelih Roxio DigitalMedia LE, za varnost pa Norton Internet Security 2006 in PC Doctor Diagnostics. Edinstvena storitev pa je Lenovo Care, s katero lahko računalnik z enim klikom povrnemo v delujoče stanje po okužbi z virusom. Skrbi tudi za samodejno posodabljanje in upravljanje omrežij.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji