Objavljeno: 17.6.2011

Lenovo bo podpiral Microsoftove in Googlove izdelke

Predsednik družbe Lenovo je nedavno spregovoril o načrtih tega kitajskega proizvajalca na področju tabličnih računalnikov, ki predvideva podporo za dve izmed glavnih platform. Že v letošnjem poletju lahko pričakujemo nov tablični računalnik, ki bo na voljo pod tržno znamko IdeaPad, namenjen bo potrošnikom, temeljil pa bo na operacijskem sistemu Google Android 3.0 (Honeycomb) ali še novejši različici.

Kasneje letos pride na vrsto še drugi pomembni tablični novinec, ki bo nosil blagovno ime ThinkPad, temeljil pa bo na operacijskem sistemu Microsoft Windows. Oba bosta imela 10-palčni zaslon in cene med 450 in 900 dolarji, odvisno od konfiguracij in opreme.

Neuradno naj bi imel IdeaPad vgrajeno platformo Nvidia Tegra 2, vseboval bo 16 ali 32 GB pomnilnika, vmesnike USB, Wi-FI in HDMI ter akumulator s trajanjem delovanja 10 ur. ThinkPad bo po vsej verjetnosti predstavljen precej prej, preden bo nared Microsoftovo okolje Windows 8, ki bo posebej optimizirano za tablično rabo. Zato lahko pričakujemo sistem na temelju sedanjega sistema Windows 7, najbrž obogatenim z Lenovovo namensko programsko opremo.

Kitajski proizvajalec sicer danes že prodaja tablični računalnik, ki nosi ime LePad, vendar je ta namenjen le kitajskemu trgu, tako pa bo ostalo tudi vnaprej.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji