Objavljeno: 20.7.2011

Lenovo ima tri nove tablice

Lenovo je predstavil dolgo pričakovane tablične računalnike. Ne samo enega, temveč kar tri. Prva z okoljem Android Honeycomb nosi oznako IdeaPad K1 in je namenjena domači rabi. Sledi poslovni tablični računalnik, ki nosi preprosto ime ThinkPad Tablet, tudi v tem primeru pa je operacijski sistem Google Android (Honeycomb). Tretja tablica je IdeaPad P1, ki ima nameščeno kar okolje Windows 7, namenjajo pa ga tako za poslovno, kot domačo rabo.

IdeaPad K1 je obenem prvi tablični računalnik, ki je certificiran za pretočno predvajanje video posnetkov priznanega ameriškega ponudnika vsebin Netflix. Sicer pa temelji na naboru Nvidia Tegra 2 in premore poleg vmesnikov Wi-Fi in bluetooth tudi potrošniško usmerjen HDMI. Vgrajen ima 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 pik, procesor s taktom 1 GHz in dve akumulatorski celici, ki zagotavljata okoli 10 ur neprekinjenega delovanja. Na voljo bo v različicah s 16 oziroma 32 GB pomnilniškega prostora. V primerjavi s standardnim Androidom ima nekaj izboljša, ki jih je razvil Lenovo, kot so Laucher za zagon programov, Social Touch, ki združuje elektronsko pošto, koledarje in družabna omrežja in spletna trgovina Lenovo App Shop. Cena še ni znana.

Lenovo IdeaPad K1.

Druga novost je prva tablica, ki nosi ime ThinkPad. Po zasnovi je zelo podoben IdeaPadu K1, vendar je bolj poslovno usmerjen. S tehnične plati je tu na voljo pomnilnik velikosti 64 GB, bralnik pomnilniških kartic (trije tipi), dvojna video kamera (2 in 5 milijonov pik), zraven pa je tudi vmesnik HDMI. Prva posebnost je so običajna vrata USB (polne velikosti, ne mini) predvsem pa opcijska tipkovnica z vmesnikom bluetooth in stojalom, ki celoto spremeni v priložnostni prenosnik. Cena najmanjšega modela se prične pri 499 dolarjih.

Lenovo ThinkPad Tablet.

Tretji model družbe Lenovo je tablica IdeaPad P1, ki v nasprotju s pričakovanji, uporablja procesor Intel Atom s taktom 1,5 GHz, premore pa tudi 2 GB RAM pomnilnika in enoto SSD velikosti 64 GB. Tu so še podpora za vmesnik Wi-Fi, bluetooth, USB 2.0, reža za kartice SD in priključek za priklopno postajo. Zaslon je enak, kot pri prejšnjih dveh, vse skupaj pa pomeni, da je tablica kar debela (14,5 mm proti iPadu 2, ki je debel le 8,8 mm). Namenjen je pač tistim, ki ne morejo brez aplikacij za Okna in ki niso pripravljeni čakati na prihod okolja Windows 8, predvidoma sredi drugega leta. IdeaPad P1 bo sicer nared šele v zadnjem četrtletju, tedaj pa bodo znane tudi cene.

Lenovo IdeaPad P1.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji