Objavljeno: 22.4.2010

Lenovo predstavlja ThinkPade serije L

V iskanju vedno novih tržnih niš je Lenovo predstavil novo družino prenosnikov ThinkPad L, ki je namenjena pretežno profesionalni rabi, poslovnim uporabnikom, vladnim službam ter izobraževalnim ustanovam, kjer pridejo najbolj do izraza lastnosti kot so visoke zmogljivosti, vojaška trpežnost ter komunikacijske sposobnosti novih modelov L412 in L512.

Prenosniki iz družine ThinkPad L bodo opremljeni z zmogljivimi Intelovimi procesorji Core i3 ali i5, 14-palčnimi oziroma 15-palčnimi zasloni v razmerju 16 : 9 s prevleko proti odboju sončne svetlobe in grafiko ATI Mobility Radeon, ki že premore najnovejši vmesnik DisplayPort: Med opremo je krmilna ploščica, ki podpira večprstni dotik, podpora za brezžične komunikacije prek 3G ter 4G mobilnih omrežij.

Nameščen je operacijski sistem Windows 7 z dodatkom Lenovo Enhanced Experience, ki uporabnikom močno olajša in pospeši delo, saj je denimo sam zagon prenosnika pohitren do 57% v primerjavi s klasično namestitvijo Windows 7. Poslovnim uporabnikom je zelo pomembno tudi trajanje delovanja, zato novi ThinkPadi L zmorejo do 8 ur neprekinjenega delovanja, povrh vsega pa Lenovo nudi kar 3-letno garancijsko jamstvo na brezhibno delovanje baterije.

Lenovo nadaljuje s svojimi prizadevanji za izdelavo okolju prijaznih prenosnikov. Pri nova družini ThinkPad je 18 odstotkov prenosnika izdelanih iz ponovno uporabljenih materialov, kar je trenutno najboljši rezultat v industriji. Poelge tega prenosniki ustrezajo najzahtevnejšim standardom kot sta Energy Star 5.0 ter EPEAT Gold, v primerjavi s prejšnjo generacijo pa so kar 40 odstotkov bolj energijsko učinkoviti. Prodaja prenosnikov ThinkPad L412 in L512 se bo v Sloveniji začela junija.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji