Objavljeno: 29.8.2010

Lenovo pripravlja svojo igralno konzolo

Microsoft, Sony in Nintendo utegnejo kmalu dobiti novega mogočnega tekmeca na področju igralnih konzol. Kitajski Lenovo namreč pospešeno zaključuje z razvojem lastne igralne konzole z imenom eBox, ki bo na kitajskem trgu na voljo predvidoma še pred koncem letošnjega leta.

Čeprav so tehnični podatki za zdaj še skopi, je očitno, da se eBox več kot samo zgleduje po Microsoftovem xBoxu. Čeprav Microsoft xBox celo izdeluje na Kitajskem, je ta igralna konzola za lokalni trg prepovedana. Konzola eBox bo menda že v osnovi temeljila na tehnologiji krmiljenja iger brez igralnih palic, torej tako, kot bo omogoča prihajajoči Microsoftov sistem Kinect. V pripravi je tudi že čez 30 naslovov združljivih iger.

Lenovo je menda eBox razvijal že nekaj let, letos pa so prišli z razvojem tako daleč, da so v ta namen ustanovili lastno hčerinsko družbo Bejing Eedoo technology, v katero so tudi preselili večino dosedanjih razvijalcev. Eedoo eBox bo sprva na prodaj samo na Kitajskem, računajo pa, da bi jih že čez leto ali dve prodali okoli milijon letno. Za zdaj nihče ne govori o ponujanju izven matične države, vendar so ambicije družbe Lenovo že dalj časa jasno izvozno naravnane, tako da je ta korak povsem možen scenarij.

http://www.eedoochina.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji