Objavljeno: 3.10.2008

Lenovo ThinkPad - serija X200

Družina prenosnikov Lenovo je bogatejša za dva nova modela ThinkPad, namenjena mobilnim bojevnikom. Gre za prenosnika, ki odgovarjata na ključne zahteve mobilnih uporabnikov - majhno težo, dolgo trajanje baterije in enostavno uporabo. Težak dober kilogram in z avtonomijo delovanja do 13 ur, je ThinkPad X200s vrhunski prenosnik v kategoriji poslovnih prenosnikov Lenovo. Novi tablični ThinkPad X200 je zaradi svoje majhne teže, tudi svojevrstni rekorder. Od svojih predhodnikov je skoraj 10 odstotkov lažji, njegova baterija pa deluje skoraj polovico dlje.

Oba prenosna računalnika ponujata izboljšano uporabnost od svojih predhodnikov, predvsem z izboljšanimi večpredstavnostnimi zmožnostmi tabličnega ThinkPad X200, dvojno vrtljivega zaslona in tipkovnice običajnih mer. Kot pomoč za zaščito pred udarci in odrgninami je ThinkPad X200s opremljen z inovativno magnezijevo kletko, ki je bila prvič uporabljena v modelu X300, združuje pa lahkost in trpežnost.

ThinkPad X200s temelji na platformi Intel Centrino 2 z vPro tehnologijo, ter združuje tanko in lahko zasnovo z zmogljivimi funkcijami. Izbrani modeli so okrepljeni s pokrovom iz ogljikovih in steklenih vlaken, ki zagotavlja dodatno trdnost, ki jo uporabnik potrebuje. Uporabniki imajo na izbiro izbrane sestavine kot so 128 GB SSD disk, zaslon z LED-osvetlitvijo ter več povezljivostnih možnosti. Z novo, žal doplačljivo 9-celično baterijo ima uporabnik na voljo še daljše avtonomno delovanje prenosnika, na doplačilnem seznamu pa najdemo tudi predvajalnik ploščkov Blu-Ray.

ThinkPad X200 Tablet je zanimiva kombinacija prenosnika ter elektronske beležnice. Gre za prvi širokozaslonski tablični prenosnik podjetja Lenovo, ki nudi tudi več kot 10-urno delovanje baterije. Proti koncu leta pa bodo na voljo tudi modeli s tehnologijo WiMAX.

www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji