Objavljeno: 13.9.2005

Lenovo tudi v Sloveniji

Kitajski velikan Lenovo se po nakupu IBMovega PC oddelka počasi reorganizira in se širi iz Kitajske, kjer je bil do sedaj edino prisoten. Novi Lenovo (IBM ima v njem 13,6 odstotni delež) ima po novem sedež v New Yorku, direktor podjetja izhaja iz IBMa, podjetje pa je/bo prisotno povsod tam, kjer je bil do sedaj prisoten tudi IBMov PC oddelek. Tudi v Sloveniji.

Na današnji tiskovni konferenci se je predstavila slovenska ekipa Lenova, ki je sestavljena iz zaposlenih bivšega slovenskega IBM PC oddelka. Slovenski Lenovo je trenutno še majhen (le trije zaposleni), vendar obseg poslovanja in organizacija ostaja enako široka kot pod imenom IBM, saj slednji še vedno skrbi za vse potrebne službe (tudi distribucija, servis), ki jih podjetje dodatno potrebuje.

V prihodnosti lahko tudi na slovenskem trgu pričakujemo postopni vstop tudi na področje domačega (t.i. consumer) računalništva, v naslednjem letu pa bodo že na voljo tudi nekateri "ne IBM" izdelki, ki jih je Lenovo do sedaj prodajal le na Kitajskem (tiskalniki, ročni računalniki, plazma zasloni...). O točnem portfelju novih izdelkov se vodstvo slovenskega Lenova ta trenutek še ni hotelo oz. moglo izjasniti. Opozorili pa so na prihajajoči novi Thinkpad serije Z, ki, pozor, ne bo več črn (kot vsi Thinkpadi), ampak srebrn...

Včasih v garaži, danes tretji največji igralec na področju osebnih računalnikov na svetu.

http://www.lenovo.com/xc/en/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji