Objavljeno: 18.6.2009

Lenovo z novimi prenosniki

Lenovo danes predstavlja osveženo in dopolnjeno paleto prenosnih računalinkov. Produktna linija IdeaPad netbookov je tako bogatejša za dva nova atraktivna modela, novega člana pa je dobila tudi serija ThinkPad. IdeaPad U350 in IdeaPad S12 sta odgovor na zahteve trga po vedno tanjših in vedno lažjih prenosnih računalnikih, namenjenih predvsem spletnemu brskanju. Prenovljene izdelke v seriji odlikujejo tudi dodatki, ki smo jih vajeni v najzmogljivejši seriji ThinkPad, na primer Active Protection Sistem, ki v primeru padca, začasno ustavi delovanje diska.

IdeaPad U350 tako tehta le 1,58 kg in je tanjši od 25mm, krasi ga 13,3 palčni LED zaslon v razmerju 16:9. Posebnost je tudi HDMI vmesnik, ki mu daje multimedijsko razsežnost. Kar se tiče notranjosti, ga bo poganjal Intelov Core2Solo, vanj bo mogoče vgraditi do 8 GB delovnega pomnilnika ter trdi disk velikosti 500 GB.

IdeaPad S12 Netbook je Lenovov prvi 12 palčni netbook in tehta le 1,36 kg. Za marsikaterega uporabnika, ki se pri netbookih težko sprijazne z zmanjšano tipkovnico, bo razveseljivo dejstvo, da je tipkovnica standardne velikosti. Po zagotovilih proizvajalca, lahko z najzmogljivejšo 6 celično baterijo prenosnik dosega do 6 ur avtonomije. Vgrajenega bo imel 1 GB pomnilnika ter 160 GB diska, nameščen pa bo poslavljajoči se Windows XP, ki pa še vedno povsem zadostuje. Na naše police prihajata v začetku julija. Novega člana pa je dobila tudi najzmogljivejša linija ThinkPad 400s, ki je namenjen poslovnih uporabnikom. Oblikovalcem ga je uspelo stanjšati na 0,38 palca in s 6 celično baterijo, ki dosega avtonomijo do 7 ur, dosega težo 1,86 kg. V notranjosti bomo srečevali Intelove Core2Duo procesorje, trde diske s kapaciteto 128 GB ali 250 GB, optično DVD ali Blu-Ray enoto.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji