Objavljeno: 7.4.2010

Leto mobilnih aplikacij

Sodeč po tržni raziskavi družbe ABI Research bomo letos doživeli kar 145% rast prodaje mobilnih aplikacij, ki bodo morda še večja uspešnica kot tablični iPad in 3D televizorji skupaj. Pri analitski družbi ocenjujejo, da bodo potrošniki letos kupili kar 5,9 milijard izvodov mobilnih aplikacij za pametne telefone. Pri tem so šteti samo programi prek tako imenovanih aplikacijskih trgovin, ki jih nudijo posamezni proizvajalci telefonov. Prodaja tako utegne biti še večja, vendar se preostanka ne da izmeriti.

Del te rasti je mogoče pripisati večjemu povpraševanju po pametnih telefonih (20% rast v letu 2009), zagotovo pa je večji del razlogov v precej povečani ponudbi zanimivih izdelkov, tudi priznanih ponudnikov storitev in aplikacij. Zanimiva je trditev družbe ABI Research, da bo rekordno leto ostalo bolj ali manj unikatno. Že drugo leto naj bi rast, tudi glede na velik skok v letošnjem letu, dosegla komaj 9%, do leta 2013 pa se bo nato še zmanjšala. To bo močno vplivalo na cene, ki se bodo leta 2012 precej znižale.

Še eno napoved so si privoščili pri ABI-ju. V letošnjem in letošnjem letu bo najitreje rasla prodaja programov za platformo Android, vendar bo Apple s svojimi telefoni in aplikacijami pokrival večino trga vsaj do leta 2015.

www.abiresearch.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji