Objavljeno: 15.9.2009

Lexmark pripravil univerzalen tiskalniški gonilnik

Lexmark je pripravil univerzalen gonilnik za svoje tiskalnike in večopravilne naprave. Lexmark Universal Print Driver (UPD) je na voljo za več kot 60 različnih modelov tiskalnikov ameriškega proizvajalca, deluje pa v različnih programskih okoljih.

Lexmarkov univerzalni tiskalniški gonilnik, ki je na voljo v 19 svetovnih jezikih, bo razveselil predvsem sistemske administratorje v podjetjih z večjim številom tiskalnikov, saj imajo sedaj na voljo le en gonilnik za vse svoje potrebe po nadzoru in upravljanju z barvnimi in/ali črno-belimi tiskalniki - od tistih lokalno priklopljenih na računalnik do omreženih tiskalniških rešitev. Programska koda je bila temeljito preizkušena v najrazličnejših strežniških okoljih ter je opremljena z digitalnim podpisom Microsoft WHQL. Univerzalni gonilnik podpira tudi emulacijo tiskalniških jezikov PCL 5, PCL XL ter PostScript 3, na voljo pa je za večino operacijskih sistemov Microsoft Windows (od različice 2000 naprej).

Dvosmerna komunikacija, ki jo omogoča gonilnik, ima vgrajeno tudi funkcijo posodobitev, ki prenese tako posodobitve kot spremembe nastavitev do posameznih tiskalnikov ali tiskalniških skupin v omrežju. Za razliko od drugih podobnih rešitev pa je količina mrežnega prometa pri uporabi UPD minimalna. Uporabniški vmesnik gonilnika je sodoben in prilagojen okenskim menijem, ki jih večina uporabnikov dobro pozna, kar posledično zmanjšuje količino klicev na oddelek tehnične podpore.

www.lexmark.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji