Objavljeno: 25.3.2009

Lexmark z rešitvijo za slepe in slabovidne

Pri Lexmarku so razvili novo aplikacijo, imenovano Lexmark Accessiblity Solution, ki je namenjena slepim in slabovidnim uporabnikom. Ti lahko s pomočjo svojega računalnika odslej bistveno lažje upravljajo z večino možnostmi, ki jih nudijo sodobni multifunkcijski tiskalniki. Lexmarkova programska oprema namreč omogoča popolno integracijo z vsemi priznanimi svetovnimi računalniškimi programi, ki slepim in slabovidnim omogočajo delo z računalnikom.

Lexmark Accessibility Solution, nameščen na osebni ali prenosni računalnik slepega ali slabovidnega uporabnika, omogoča uporabo vseh priljubljenih funkcij večopravilne naprave, do katerih navadni uporabniki dostopajo prek zaslona, občutljivega na dotik. Lexmarkova nova programska oprema se integrira v prilagojen spletni brskalnik uporabnika ter omogoči preprostejše upravljanje z dokumenti – uporabnik jih lahko kopira, skenira, pošilja po telefaksu ali elektronski pošti. Slepi ali slabovidni uporabnik lahko s pomočjo namenskih programov za prepoznavo govornih ukazov (seznam podprtih programskih paketov je opisan v nadaljevanju) napravi najprej določi večje število opravil, ki jih želi izvesti. Ta opravila se nato shranijo pod določeno številko naloge (in pošljejo v izbrano napravo), ki jo uporabnik le izbere na tipkovnici večopravilne naprave. Opravila se nato izvedejo po zadanem vrstnem redu, slepi in slabovidni pa imajo na ta način skoraj enak dostop do tiskalniških funkcij kot uporabniki, ki te naprave upravljajo prek zaslona, občutljivega na dotik.

Lexmark Accessibility Solution deluje v navezi s priznanimi in razširjenimi programskimi paketi proizvajalcev: GW Micro Window-Eyes, Voice Sense Braille Sense Plus; Ai Squared ZoomText; Freedom Scientific JAWS in MAGic; ter vsemi drugimi standardiziranimi rešitvami za prepoznavo govornih ukazov.

www.lexmark.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji