Objavljeno: 26.3.2010

LG Infinia 3D TV

Korejski LG Electronics je uradno predstavil svoj prvi televizor z 3D tehnologijo, ki nosi oznako LX9500. Gre za 55-palčni televizor z zadenjsko osvetlitvijo LED (diod je kar 1.200), kar zagotavlja odlično kontrastno razmerje kljub velikim dimenzijam (proizvajalec navaja razmerje kar 10.000.000:1). Televizor ima tudi vgrajeno tehnologijo TrueMotion 400 Hz (480 Hz pri delovanju v 3D), ki zagotavlja mehke prehode pri hitrih scenah.

Pomembna pa je tehnologija Multi Picture Format, nov zapis, ki omogoča prikaz stereoskopskih 3D fotografij narejenih z združljivimi 3D fotoaparati brez potrebe, da bi gradivo najprej prenašali na računalnik, ga tam obdelali in nato predvajali na 3D televizorju. LX9500 uporablja stereoskopska očala, ki z enim polnjenjem prek vmesnika USB omogočajo do 40 ur spremljanja posnetkov v 3D.

Televizor ima vgrajen vmesnik HDMI 1.4, brezžični omrežni vmesnik, podpira predvajanje večpredstavnih vsebin (DivX, MP3,...), vgrajen pa je tudi odjemalec Skype za video konference, če na televizor priključimo opcijsko spletno kamero. LX9500 je na voljo tudi s sliko 47 palcev, na voljo pa bo po celem svetu v začetku maja. Tedaj bodo javno znane tudi cene.

http://www.lge.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji