Objavljeno: 18.6.2011

LG Optimus 3D je nared

Korejski LG je pričel s prodajo zelo zanimivega mobilnega telefona Optimus 3D, ki se lahko pohvali s 4,3-palčnim zaslonom na dotik z zmožnostjo prikazovanja 3D posnetkov brez očal ter dvojno video kamero, s katero lahko sami ustvarjamo 3D posnetke. Optimus 3D je že na voljo na izbranih evropskih trgih, cene pa se gibljejo med 450 in 550 evri.

Poleg zaslona, ki zmore ločljivost 480 x 800 pik in dvojne kamere (2 x 5 milijonov pik) je posebnost telefona brez dvoma tudi tehnologija Tri-Dual, ki predstavlja naslednji korak za doseganje večje zmogljivosti in odzivnosti telefona. Optimus 3D namreč nima le dvojno jedro, temveč tudi dvojne podatkovne kanale in pomnilnik razdeljen na dva dela. Zaradi vsega tega je pretok podatkov med pomnilnikom in posameznim jedrom precej hitrejši kot drugod, kar se pozna predvsem pri udobnejšem in bolj odzivnem večopravilnem delovanju.

Sicer pa telefon premore 8 GB internega pomnilnika, podpira kartice velikosti do 32 GB, premore vmesnike Wi-Fi, bluetooth, GPS, USB in HDMI, povrh vsega pa je združljiv s standardom DLNA za prikaz večpredstavnih vsebin v domačem omrežju. Optimus 3D uporablja Googlov Android 2.2, je pa že v načrtu nadgradnja na različico 2.3.

http://www.lgmobile.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji