Objavljeno: 30.4.2010

LG Optimus

LG Mobile je izdelal nov mobilni telefon, grajen na platformi Android. LG Optimus tako ponuja enostavnost uporabe različnih spletnih mobilnih storitev, ki jih ponuja spletni velikan Google, tuje pa mu niso niti multimedijske naloge.

LG Optimus ponuja številne aplikacije, razvite za mobilno platformo Google Android, pri tem pa stavi na enostavnost uporabe številnih storitev, ki se samodejno sinhronizirajo z uporabniškim profilom pri Googlu. Uporabnik lahko z enkratno prijavo v svoj uporabniški račun pri Googlu uživa v vsebinah spletišč YouTube, Gmail, Gtalk, Google Maps in drugih. Spletno mesto Android Market nudi možnost prenosa več kot 30.000 uporabnih aplikacij ter iger, s katerimi si uporabniki lahko še nadgradijo funkcionalnosti svojega mobilnega telefona.

Mobilnik LG Optimus se dobro znajde tudi na socialnih omrežjih, saj mu LG namenja poseben odjemalec Social Networking Client, s katerim je spremljanje dogajanja na spletnih mestih, kot so Facebook, Twitter in druga, bistveno lažje opravilo. Dodatno pa večopravilnost telefona omogoča uporabnikom, da v realnem času vidijo posodobitve opisov in vsebin svojih prijateljev, tudi če pri tem uporabljajo drugo funkcijo.

Grafični vmesnik telefona je prirejen kar najenostavnejši uporabi. LG Optimus lahko prikazuje med 3 in 7 domačih zaslonov, na katerih so pogosto uporabljane aplikacije, novice, vreme ter druge informacije, do katerih želi uporabnik hitro dostopati. Dodatno je glavni meni mobilnika mogoče funkcionalno prilagoditi željam uporabnika, saj je 10 kategorij možno poljubno nastavljati in si tako še olajšati navigacijo po menijih in funkcijah.

Sodobni mobilni telefon je opremljen s fotoaparatom ločljivosti treh milijonov točk, ki s pomočjo GPS-tehnologije podpira zapis geografskih koordinat v fotografije, dodatno pa uporabniku omogoča označevanje obrazov na fotografiji in dodajanje opisov. LG Optimus podpira tudi zajem video posnetkov, ki jih lahko uporabnik ureja kar v telefonu (jih krajša, jim dodaja glasbo ter tekst …). Multimedijske sposobnosti mobilnika nadgrajuje sposoben predvajalnik glasbe in videa, ki podpira video zapise DivX in Xvid, brskanje po multimedijskih vsebinah pa je mogoče ob pomoči 3D-ikon. LG Optimus bo prodajno pot v Sloveniji začel konec maja, njegova priporočena prodajna cena pa bo znašala 269 evrov. Na voljo bo v beli, črni, srebrni ali rožnati barvi.

www.lgmobile.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji