Objavljeno: 5.2.2003

Lindows Media Center ob bok Microsoftovemu

Lindows.com je predstavil novo različico svojega operacijskega sistema LindowsOS, ki temelji na Linuxu in jo je poimenoval Lindows Media Center. Lindows.com že z imenom svojega operacijskega sistema cilja na podobnost z Microsoftovimi Windowsi, zaradi česar jih Microsoft že toži, Media Center pa je očitno nadaljevanje tega trenda, saj je Microsoft pred nekaj meseci izdal Windows XP Media Center Edition.

Lindows Media Center ni tako razkošen kot Microsoftov izdelek, saj ne obljublja podpore za snemanje DVD-jev in gledanje TV programa, omogoča pa predvajanje glasbe in filmov iz CD-jev in DVD-jev ter diska. Pri družbi Lindows.com kot bistveno prednost svoje rešitve ocenjujejo poseben uporabniški vmesnik, ki znatno olajša uporabo računalnika za predvajanje večpredstavnih vsebin.

Podobno kot Microsoftov Media Center je tudi Lindows Media Center na voljo zgolj z nakupom novega računalnika, trenutno pa jih ponujajo zgolj v spletni trgovini iDOT.computers. Toda medtem ko je treba za najcenejši Windows XP Media Center Edition računalnik odšteti preko 1300 dolarjev brez monitorja, je Lindows Media Center računalnik mogoče dobiti že za 330 dolarjev. Oboje zaenkrat zgolj v ZDA. Lindows Media Center računalnik temelji na matični plošči in procesorju družbe Via Technology, ki ima že integrirano grafično in zvočno kartico, ohišje pa bistveno manjše od navadnih računalnikov PC.

http://www.lindows.com

http://www.idot.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji