Objavljeno: 3.11.2002

LindowsOS 3.0 sredi novembra

Lindows.com, podjetje, ki si je zadalo prinesti operacijski sistem Linux do domačih uporabnikov je napovedalo, da bo sredi novembra izdalo končno različico operacijskega sistema LindowsOS, različica 3.0. LindowsOS je sicer na voljo že nekaj mesecev, vendar samo preko nekakšnega partnerskega programa ali ob nakupu novega računalnika pri dveh trgovcih.

Končna različica bo na voljo na nosilcu CD za 130 dolarjev, vključevala pa bo tudi letno naročnino na Lindowsovo spletno storitev imenovano Click-N-Run Warehouse, kjer je na voljo več 100 brezplačnih programov, ki jih je treba zgolj vzeti s spleta in naložiti na računalnik.

Ob ustanovitvi podjetja Lindows.com je vodstvo napovedovalo, da bo operacijski sistem temeljil na Linuxu, vendar bo omogočal poganjanje Windows programov; s časom so očitno ugotovili, da bo to preveč zahtevno, zato so se osredotočili na nizko ceno sistema in zgoraj omenjeni Click-N-Run Warehouse, vendar so bili deležni več kot dobre mere kritike s strani drugih podjetij, ki se ukvarjajo z odprto kodo.

Tako jim SuSE denimo očita, da je LindowsOS dejansko dražji kot njihova različica Linuxa, poleg tega pa Lindows.com preko naročnine na Click-N-Run Warehouse prodaja programe, ki so povečini brezplačni in pri drugih distribucijah Linuxa priloženi na CD-ROM-u.

http://www.lindows.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji