Objavljeno: 8.3.2009

Linksys z novimi usmerjevalniki

Linksys, ki sodi pod okrilje korporacije Cisco, je najavil nove brezžične usmerjevalnike. Vsi novinci podpirajo brezžični standard Wireless-N (še vedno le pri Draft 2.0) in nadgrajujejo obstoječe rešitve.

Zanimiv je že prvi usmerjevalnik srednjega razreda Linksys WRT320N, ki premore tudi gigabitne vtičnike za žične povezave. Model WRT400N pa ponuja možnost hkratne postavitve dveh brezžičnih omrežij na različnih frekvencah (2,4 in 5 GHz). Oba usmerjevalnika odlikuje tudi možnost hitre, enostavne in varne nastavitve Wi-Fi Protected setup, vgrajene MIMO-antene pa naj bi zagotavljale zelo dobro pokritost s signalom tudi v za usmerjevalnike zahtevnejših okoljih. Priporočene prodajne cene so že znane: 130 dolarjev za šibkejši in 150 dolarjev za zmogljivejši model.

Linksys WET610N pa je pravzaprav brezžični most, ki dodaja možnost hitrih brezžičnih prenosov drugim napravam, denimo igralnim konzolam zadnje generacije ali pa set-top-boxom. Pri delu si pomaga tudi z naprednim QoS-algoritmom, ki zazna vrsto prometa in ga prioritetno prepušča skladno z nastavitvami. Zanj bodo trgovci želeli slabih 100 dolarjev.

www.linksysbycisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji