Objavljeno: 13.9.2002

Linux in ERP v porastu

Avgustovska mesečna anketa finančne organizacije Morgan Stanley med 225 direktorji oddelkov za informatiko v velikih družbah je pokazala, da so v ospredju zanimanja povezovanje poslovnih sistemov, varnost in celovite rešitve, v zatonu pa programska oprema CRM in kupovanje strojne opreme. Anketiranci so ocenili, da bodo proračuni za opremo IT v povprečju ostali enaki kot v prvi polovici letošnjega leta.

Rezultati ankete kažejo tudi na pozitivno rast Linuxa. Tako je 29 odstotkov direktorjev odgovorilo, da že imajo strežnike z Linuxom, osem odstotkov pa resno razmišlja o nakupu. Slaba polovica anketirancev nima Linuxa in ga v bližnji prihodnosti ne namerava namestiti na svoje strežnike. Takšno je sedanje stanje - kako pa bo z Linuxom čez pet let, so se spraševali pri raziskovalni družbi Gartner Dataquest.

Napovedali so, da bo trg strežnikov z Linuxom v letu 2007 vreden devet milijard dolarjev, kar naj bi predstavljalo 18-odstotni tržni delež (Microsoft naj bi obvladoval okoli 33 odstotkov trga). Linux naj bi v prihodnje postopoma zamenjeval platforme Unix/RISC, s podporo Suna in IBM-a pa bo močan tudi v kombinaciji z Intelom. Ali bo prihodnost bolj naklonjena platformi "Lintel" ali "Wintel", pa bo pokazal čas.

http://www.morganstanley.com

http://www.gartner.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji