Oglasno sporočilo
Objavljeno: 19.7.2024

Logistika temelji na podatkih in dokumentih

Podjetje RCM, d. o. o., je ob pomoči družbe Konica Minolta zgledno opravilo svojo digitalno preobrazbo. Prej lokalni špediter je v nekaj letih postal ponudnik celovitih logističnih storitev, tudi v mednarodnem prometu, doma pa deluje na kar devetih lokacijah.

 

Podjetje RCM, d. o. o., je eden ključ­nih ponudnikov storitev na podro­čju celovitih logističnih rešitev za po­trebe mednarodnega okolja. Vse od ustanovi­tve podjetja je njihovo glavno vodilo zagota­vljanje kakovosti, tako v odnosu do strank in storitev kot tudi do zaposlenih. Ni torej pre­senetljivo, da so prejemniki številnih nagrad in priznanj, kot sta platinasta ocena odličnosti in certifikat AAA. Bili so finalisti izbora za naj­boljšega delodajalca in finalisti Zlate niti 2023. Poleg tega pa so se lani uvrstili na 183. mesto med 500 največjimi podjetji v Sloveniji, na kar so upravičeno ponosni.

Obvladovanje dokumentov in procesov v špediciji

Podjetje RCM je danes eden ključnih ponu­dnikov storitev na področju celovitih logistič­nih rešitev za potrebe mednarodnega prome­ta v Sloveniji. V preteklosti je bil glavni izziv podjetja, kako veliko količino skeniranih do­kumentov povezati s ključnimi informacijski­mi sistemi in avtomatizirati poslovne proce­se. V podjetju so sicer že imeli centralni sistem za upravljanje dokumentov, ki pa ni bil kos opisanemu izzivu. Po skrbno opravljeni anali­zi dokumentov in povezanih poslovnih proce­sov so v družbi Konica Minolta podjetju RCM predlagali rešitev M-Files. Po implementaciji in integraciji naprednega dokumentnega sis­tema M-Files v vse pore poslovanja ima pod­jetje povezane vse ključne informacijske siste­me ter učinkovit proces zajema vhodne doku­mentacije – pogodb, računov, pooblastil, špe­dicijskih dokumentov ... Iskanje dokumentov, neodvisno od lokacije dokumenta, je postalo enostavno, hitro in pregledno.

»Še nikoli nismo kakšnega novega sistema sprejeli za svojega tako hitro kot prav M-Files Konice Minolte. Zaposlenim sta najbolj všeč hitrost iskanja in preglednost podatkov, saj na enem mestu pridobijo vpogled v poslovanje in relacije do drugih podatkov, velika plusa sta tudi enostaven uporabniški vmesnik in mo­žnost dostopa do dokumentov oziroma po­datkov od koderkoli,« je rešitev M-Files pohva­lil direktor podjetja RCM, d. o. o., Dejan Sušnik.

Več kot dokumentni sistem

Konica Minolta M-Files je več kot le napre­den dokumentni sistem, je inteligentna plat­forma z učinkovitimi procesi arhiviranja doku­mentov, avtomatizacije obdelave računov in sistematično hrambo. Z M-Files vodenje do­kumentacije postane učinkovitejše, dokumen­ti pa so v oblaku ali lokalno na voljo vsem, ki jih potrebujejo (in imajo ustrezne pravice vpo­gleda). Cilj rešitve za inteligentno upravljanje dokumentov in poslovnih informacij M-Files je, da delovni proces v podjetju postane pa­metnejši, ne zahtevnejši.

»Pred samo odločitvijo smo pregledali več rešitev na trgu, na koncu pa izbrali M-Files, ki poleg enostavne uporabe in mobilnosti ponu­ja napredne funkcionalnosti, ki ustrezajo našim internim procesom usklajevanja in potrjevanja vsebine dokumentov. Strokovnjaki iz Konice Minolte so vse naše izzive rešili pravočasno in kakovostno,« nam je še zaupal Sušnik.

Konica Minolta M-Files zaposlene opre-mi s popolnim elektronskim delovnim pro­cesom in e-podpisovanjem – tudi iz mobil­nih naprav. To zaposlenim v skladišču ali na terenu pa tudi od doma omogoča, da hitreje in brez težav opravijo delo. Tudi za varnost je zgledno poskrbljeno, saj varnostni mehaniz­mi stalno zagotavljajo, da so občutljive infor­macije zavarovane in vidne le pooblaščenim uporabnikom.

Avtomatizirani nadzor s kamerami za brezhibno logistiko

 Sodobne poslovne lokacije, kot so skladišča, zahtevajo strogo varnostno politiko in optimi­zirane logistične procese, če želimo preprečiti poškodbe ali izgubo blaga, sistemov in podat­kov, ki krožijo v njih. Z optimizacijo logističnih procesov in uporabo videonadzora v logistiki podjetje obogati kombinacijo varnosti in nad­zora, saj lahko natančno spremlja premike ter blago in sisteme, ki se uporabljajo v skladišč­nih ali proizvodnih prostorih.

V logistiki se videonadzor in analitika upo­rabljata v različne namene, kot so sledenje iz­gubljenim pošiljkam, zaznava poškodb emba­laže pošiljk, odkrivanje napačnega ravnanja itd. Srce sistema seveda predstavljajo kamere in napredna programska oprema, ki lahko ka­mere spremeni celo v področne sisteme raču­nalniškega vida.

»Robusten sistem za nadzor s kamerami Mobotix je zasnovan tako, da je pripravljen na avtomatizacijo procesov interneta stvari. Po­nuja neprekosljivo zmogljivost nadzora ter najsodobnejše varnostne in nadzorne funk­cije, ki jih podjetja resnično cenijo. Sistem je opremljen s hemisferično tehnologijo, ki za­gotavlja doseganje največje pokritosti z naj­manjšim številom kamer. Diskretno delovanje zagotavlja popolno zaščito pred poškodbami, krajo in vandalizmom, zaradi manjše potre­be po vzdrževanju pa so skupni stroški lastni­štva nižji, zato ste lahko prepričani o visoki do­nosnosti naložbe,« pravi Uroš Slokan, tehnični svetovalec za Mobotix v podjetju Konica Mi­nolta Slovenija. Dodaja še: »Po zaslugi v celoti šifrirane komunikacije je logistični sistem Mo­botix varen tudi pred kibernetskimi grožnja­mi. Nihče ne bo prek vaših kamer kukal v vašo proizvodnjo ali skladišče.

 

»V preteklih letih smo v RCM ogromno inve­stirali v digitalizacijo poslovanja in iskali naj­boljše IT-rešitve za naše podjetje. Vzpostavili smo lastno okolje, ki omogoča elektronsko iz­menjavo podatkov, ter vpeljali nov dokumen­tni sistem M-FILES in rešitev za elektronsko ar­hiviranje dokumentov ponudnika Konica Mi­nolta Slovenija. Ta je poskrbel tudi za integra­cijo z obstoječimi sistemi in aplikacijami, ki podpirajo delo vseh ključnih oddelkov v pod­jetju. Še dolgo bom pomnil navdušenje nad prehodom na elektronsko poslovanje.«

Dejan Sušnik generalni direktor, RCM, d. o. o.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji