Objavljeno: 17.7.2007

Logitech MX Air

Logitech je predstavil brezžično lasersko miško MX Air, ki jo zaradi tehnologije Freespace lahko uporabljamo tudi tedaj, ko za delo nimamo primerne površine. Miška namreč prepozna premike v prostoru, prav tako pa gesture, ki jih opravimo z roko in na katere lahko povežemo izbiro funkcij v računalniku. Podobno kot ljudje uporabljamo daljinske upravljavce za televizijo, lahko danes uporabimo novo miško udobno zleknjeni v naslanjač in med navigiranjem po svojem osebnem računalniku sproščeno uživamo v digitalnih vsebinah.

Tehnologija Freespace za nadzor premikov je zasnovana tako, da zagotavlja natančno in odzivno navigacijo brez omejitev, ki smo jih bili vajeni pri drugih kazalnih pripomočkih. Patentirana tehnologija temelji na kombinaciji tipal MEMS (mikro elektro mehanski sistem), tehnologiji DSP tehnologije za procesiranje digitalnih signalov in brezžični tehnologije RF za prenos podatkov. Združljivost teh tehnologij uporabnikom omogoča, da miško obračajo v katerokoli smer, z njo kažejo kamorkoli in tako uživajo v enostavnem in intuitivnem nadzoru kazalcev. Napredni algoritmi ločujejo med namernimi in nenamernimi premiki rok, ob tem pa tudi učinkovito odpravljajo manjše nenamerno tresenje roke, ki se pripeti ob držanju miške v zraku.

Obvladovanje gestur dodaja novo dimenzijo uporabi računalnika. Za spremembo jakosti predvajanja glasbe posameznik drži za to ustrezen gumb za glasnost in nato z enostavno gesto od leve proti desni poveča jakost, z obratno gesto pa jo zmanjša. V glasbenih aplikacijah manjši krožni gib v smeri urinega kazalca aktivira funkcijo izbire naslednje skladbe, gib v nasprotni smeri urinega kazalca pa izbor prestavi na predhodno skladbo. Na mestu klasičnega drsnega koleščka MX Air miška ponuja na dotik občutljivo drsno ploščico. S podrsavanjem prsta podlaga omogoča enostavno drsenje, ki se odziva tudi glede na hitrost podrsavanja prsta. Logitech MX Air bo na voljo predvidoma v začetku avgusta za ceno 150 evrov.

http://www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji