Objavljeno: 29.9.2007

Tudi Logitech predstavil jesenske novosti

Logitech, ki je pri nas sicer tradicionalno znan predvsem po miškah, obsega tudi drugo dodatno računalniško periferijo, ki izboljša uporabniško izkušnjo pri delu z računalnikom. Poleg že omenjenih mišk je na voljo obsežna paleta računalniških zvočnikov, slušalk ter mikrofonov, pa tudi različnih tipkovnic in drugih dodatkov tako za resno kot tudi malo manj resno delo z računalnikom (podstavki za prenosnike, igričarski volani, igralne palice, ipd.).

Na predstavitvi novosti je bilo moč uzreti in preizkusiti nekaj novih izdelkov. Omeniti velja »zračno« miško Logitech MX Air, ki s posebno kombinacijo senzorjev za pospešek in gravitacijo omogoča premikanje miškinega kazalca po zaslonu tudi kadar miško držimo v zraku, daleč stran od podlage. Seveda niso pozabili na običajni optični senzor z laserskim osvetljevanjem podlage, ki počasi postaja standard v večini mišk tega izdelovalca. Mimogrede, miško MX Air smo v Monitorjevem laboratoriju že preizkusili, več o njej pa si boste lahko prebrali v novembrski številki revije.

Druga novost, ki je bila premierno prikazana na predstavitvi, je tipkovnica Logitech Wave Keyboard, ki je rezultat številnih raziskav o navadah uporabnikov pri tipkanju. Tako ima tipkovnica tri elemente, s katerimi povečuje udobje pri tipkanju, pri čemer uporabnikom ni potrebno spreminjati že priučen način tipkanja: inovativen valovit okvir tipk, neprekinjeno krivuljo v obliki črke U, ter oblazinjen in zaobljen počivalnik za dlani. Zanimiva in nova je predvsem prva posebnost, ki je nastala kot odgovor na dejstvo, da se človeški prsti razlikujejo po dolžini – npr. kazalec je daljši od mezinca. Tako se tipke na levi in desni strani tipkovnice tudi do 4 milimetre višje kot na sredini tipkovnice. Ker lahko roke in prsti počivajo v bolj naravnem položaju, in ker so prstne konice bliže tipkam, ni več nerodnega položaja rok in podlakta, kar ugodno vpliva na udobje pri delu. Tipkovnica je že dobavljiva, v kompletu z brezžično optično miško Logitech LX8 pa je ocenjena na slabih 100 evrov.

Prav tako sta tudi pri nas že dobavljivi naslednji dve novosti, ki sta hkrati prva Logitech-ova izdelka med tovrstnimi dodatki. Gre za nahrbtnik in torbo, namenjena prenašanju prenosnikov in drugih pripomočkov zanje. Zaznamuje ju atraktivno oblikovanje v črno-oranžni kombinaciji ter kakovost izdelave, ki vključuje tudi tršo zunanjost – nekakšno lupino, ki vsebino nahrbtnika oz. torbe obvaruje pred neželenimi udarci. Prodajna cena za obe torbi je skoraj 100 evrov.

Omeniti velja tudi dve novi spletni kameri. Logitech QuickCam Pro 9000 ter QuickCam Pro for Notebooks sta namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom. Vgrajeno imata tipalo z ločljivostjo 2 megapik, ki uporabnika »gleda« skozi lečo, pod katero se je podpisal sam Carl Zeiss. S tem se je Logitech pridružil elitni druščini podjetij Nokia in Sony, ki uporabljajo leče tega priznanega izdelovalca optike. Obe spletni kameri premoreta sistem samodejnega ostrenja, kar je prav tako novost v tovrstnih izdelkih. Premoreta tudi mikrofon, ki s pomočjo algoritma »RightSound« izničuje odmev iz okolice in preprečuje nadležno piskanje med video pogovorom. A ker gre za napredni kameri, je kajpak tudi cena »napredna« - skorajda 100 evrov želijo zanju pri Logitechu.

www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji