Objavljeno: 3.9.2008

Logitech z novimi tipkovnicami

Inženirji pri Logitechu so skovali tri nove tipkovnice, namenjene trem različnim segmentom uporabnikov. Tipkovnica Logitech Illuminated že v svojem imenu namiguje, da nudi optimizirano osvetljevanje tipk, obenem pa je tudi izjemno tanka. Lastniki prenosnikov bodo pogledovali proti novi rešitvi iz serije Logitech diNovo, njihovim namiznim bratom pa je namenjeno brezžično računalniško namizje Logitech Cordless Desktop S520, ki je sestavljeno iz kompleta tipkovnice ter miške, združljivih s številnimi raznolikimi računalniškimi konfiguracijami. Seveda Logitechov marketinški oddelek še kako dobro ve, kaj je potrebno za uspešno prodajo izdelka – stilskih elementov novinkam resnično ne manjka.

Tipkovnica Logitech Illuminated Tipkovnica Logitech Illuminated omogoča enostavno tipkanje v temi. Da bi optimiziral obstoječo tehnologijo osvetljevanja iz ozadja, je Logitech združil svetleče elemente z mikrolečami, večplastni postopek poslikave in lasersko jedkanje ter tako ustvaril osvetlitev iz ozadja, ki je svetlejša, bolj ostra in omogoča enostavnejše branje. Vsakokrat, ko uporabnik tipka e-pošto ali klepeta s prijateljem prek interneta, oddaja prilagodljiva svetilka iz ozadja zadostno količino svetlobe. S prosojnim okvirjem in zelo tankim profilom (od podnožja do okvira le 9,3 mm) vsekakor deluje elegantno. Tipkovnica polnih mer premore še počivalnik za dlan in dodatne tipke za upravljanje z multimedijskimi vsebinami.

Sistem tipk PerfectStroke Tipkovnica Logitech Illuminated in tipkovnica za prenosnike Logitech diNovo vključujeta sistem tipk Logitech PerfectStroke, s pomočjo katerega je tipkanje še udobnejše in tekoče, predvsem pa tiho. Sistem tipk PerfectStroke je oblikovan tako, da je pri pritisku prsta na tipko sam potisk daljši – 3,2 mm v primerjavi z 2,2 mm – kot pri običajnih, posebej za prenosnike oblikovanih tipkovnicah. Posledično je razdalja, ki jo morajo uporabnikovi prsti prepotovati, da bi aktivirali tipke, optimizirana za udobje.

Tipkovnica za prenosnike Logitech diNovo Medtem ko so prenosni računalniki postali med uporabniki glavna izbira med različnimi platformami, morajo le-ti pogosto sklepati kompromise na račun udobja in funkcionalnosti v zameno za večjo priročnost in prenosljivost. Tanka (od podnožja do vrha tipk le 22 mm) brezžična tipkovnica za prenosnike, zasnovana na prepoznavni Logitech liniji tipkovnic diNovo, ima črno obrobo in aluminijast počivalnik za dlan, ki se lepo sklada s katerimkoli prenosnim računalnikom. Optimiziran sistem za upravljanje napajanja zagotavlja kar 3-letno delovanje baterije v tipkovnici – bomo videli, če bo praksa potrdila te navedbe.

Brezžično računalniško namizje Logitech Cordless Desktop S520 Nov Logitechov komplet tipkovnice in miške zagotavlja do osem mesecev delovanja baterije v miški in 15 mesecev delovanja baterije v tipkovnici. S pomočjo enopoteznega dostopa do programske opreme Microsoft Word in Excel ter do spletnega brskalnika omogoča hiter zagon priljubljenih aplikacij. Štiri dodatne programabilne funkcijske tipke omogočajo, da uporabnik glede na svoje želje prilagodi tipkovnico, v pomoč pa mu je celovit nabor kontrolnih tipk za upravljanje z multimedijskimi aplikacijami.

Kdaj in po koliko Tipkovnica Logitech Illuminated na prodajne police prihaja v oktobru s priporočeno maloprodajno ceno 80 evrov, medtem ko bodo trgovci za tipkovnico za prenosnike Logitech diNovo želeli še 10 evrov več. Brezžično namizje Logitech Cordless Desktop S520 bo na voljo še ta mesec za šest evrskih desetakov.

www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji