Objavljeno: 24.9.2009

Logitechova predstavitev jesenskih novosti

Velikan na področju računalniške periferije, Logitech, nam je v Zagrebu pripravil predstavitev novih izdelkov in tehnologij. Niti ne preseneča, da večina izdelkov cilja na uporabnike prenosnih računalnikov. Za začetek so predstavili par novih podlog za prenosnike, modela N100 in N315. Prvi se hvali z ličnim oblikovanjem, v njem pa se skrivata dva ventilatorja, ki skrbita za dodatno hlajenje prenosnika (predvsem kadar ga uporabljamo v naročju). Ta podloga nima samostojnega napajanja, energijo dobi kar od prenosnika preko USB vmesnika. Druga podloga, model N315, je bolj preprosta, saj so izpustili ventilatorja, a dodali zložljivo podlogo za miško.

Pri slednjih so predstavili novo tehnologijo, imenovano Darkfield. Gre za tehnologijo, ki omogoča uporabo mišk tudi na steklenih in drugih prozornih površinah, po besedah Logitechovih predstavnikov je vse več uporabnikov spraševalo po tovrstnih miškah. Zaenkrat bodo s to tehnologijo opremljene le dve miši višjega cenovnega razreda (modela Anywhere Mouse MX in Performance Mouse MX), kasneje pa se bo tehnologija razširila tudi na druge modele.

Nekaj novosti je tudi pri zvočnikih, tu so predstavili štiri nove komplete (Z520, Z320, Z523 in Z323). Prva dva kompleta sta sistema 2.0, druga dva pa 2.1. Pri vseh štirih so poudarili tehnologijo, ki bolj enakomerno razporeja zvok po prostoru (360-Degree Sound) tako, da je del zvočnika obrnjen nazaj.

Na koncu je seveda padlo vprašanje trenutne ekonomske krize, pri Logitechu pa pravijo, da se ta praktično ne pozna. Po njihovih besedah naj bi bila letošnja prodaja praktično enaka lanskoletni (konkretnih številk pa seveda niso omenjali).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji