Objavljeno: 15.8.2009

Logitechove novosti iz serije G

Priljubljena igričarska miška Logitech G5 je dobila naslednico – model G500 se ponaša s še izboljšano natančnostjo, za katero skrbi najnovejša laserska tehnologija. Med novostmi najdemo še igričarske slušalke G330, ki stavijo na udobno namestitev in kakovosten zvok.

Igričarska miška G500 je opremljena z najnovejšo lasersko tehnologijo v igralnem razredu in lahko doseže hitrost do 165 palcev na sekundo (IPS) ter največji pospešek 30g, kar sta zavidanja vredna podatka. Uporabniku seveda omogoča nastavitev ločljivosti zajemanja, denimo preskok s točkovno natančnega ciljanja (200 dpi) na manevriranje s svetlobno hitrostjo (do 5700 dpi), vmesne prilagoditve pa so možne v korakih po 100 dpi. Zunanjo podobo prekrivajo ostre linije z videzom bojne iztrošenosti. Inženirji so od predhodnice uvedli nekaj manjših prilagoditev: počivalnik za palec je po novem širši, naslon za mezinec pa bolj gladek, kar naredi miško udobnejšo. Miška G500 omogoča tudi spreminjanje obtežitve, igralec ima na voljo dodatnih 27 gramov, s katerimi pridobi boljši občutek in večji nadzor. Seveda ne manjkata dvostopenjski kolešček z izjemno hitrim pomikanjem ter deset programabilnih tipk. G500 bo na voljo septembra s ceno okoli 70 evrov.

Zahvaljujoč dizajnu, ki se prilagodi obliki igralčeve glave, slušalke Logitech G330 kljubujejo utrujenosti – so namreč prve igričarske slušalke, ki se povsem prilagodijo posameznikovi glavi. Da bi še dodatno zmanjšali pritisk na igralčevo glavo, so slušalke opremljene z mehkimi naglavnimi pasovi iz silikona in zatičnimi ušesnimi blazinicami. Mikrofon, ki premore funkcijo zmanjšanja hrupa iz okolice, je moč tudi povsem izklopiti. Slušalke Logitech G330 pričakujemo v Evropi v septembru, zanje pa bo treba odšteti okoli 50 evrov.

www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji