Objavljeno: 15.8.2006

Logitechove tipkovnice prihodnosti

Logitech je predstavil niz novih brezžičnih tipkovnic, ki z dodatnimi tipkami za posebne funkcije močno olajšajo vsakdanje delo z računalnikom. Model Cordless Desktop MX 3200 Laser tako za 100 dolarjev nudi komplet brezžične tipkovnice in miške, ki je prijazna tako do internetne telefonije, kot dela s fotografijami, povrh vsega pa je združljiva s prihajajočim okoljem Windows Vista. Na tipkovnici tako dobimo posebne tipke za začetek in konec telefonskega ogovora ter takega za hiter zagon spletnega tiskalnika.

Logitech Desktop MX 3200.

Posebna drsna plošča občutljiva na dotik omogoča enostavno povečavo in pomanjšavo slik in spletnih strani, ob njej pa je dodatna tipka s katero hitro prikličemo začetno stanje (100%). Nova je tipka s katero prikličemo seznam trenutno aktivnih programov, ta pa je združljiva z novim sistemom preklopa med programi Flip 3D, ki ga bomo srečali v Windows Visti. Tipkovnica ima tudi digitalni zaslon, na katerem prikazuje uro, datum in zalogo energije v akumulatorjih. Tako miška kot tipkovnica sta narejena iz novega materiala AgIon, za katerega Logitech trdi, da je bolj trpežen, manj občutljiv na bakterije in staranje kot druge plastike.

Logitech EasyCall Desktop.

Druga zanimivost je komplet Logitech EasyCall Desktop Duo, ki ga sestavljajo tipkovnica, miška, prostoročni telefon in slušalke s telefonom, celota pa še posebej dobro sodeluje s programskim paketom Skype, deluje pa tudi z drugimi internetnimi paketi. Tipkovnica ima posebne tipke za začetek in zaključek klicev, spremembo dosegljivosti uporabnika (dostopen, zaseden,....) ter hitro izbiro številk. Prostoročni telefon ima poleg zvočnika in mikrofona vgrajene dodatne tipke za krmiljenje kompleta Sykpe. Celota je narejena tako, da kar se da zmanjšuje odmeve, značilne za povratno zvočno zanko pri rabi internetne telefonije z zvočniki. Komplet v ZDA stane 130 dolarjev. Tretja novost je komplet miške in tipkovnice Dekstop LX 710 Laser, ki za 80 dolarjev nudi tipke posebej optimzirane za pomoč pri obdelavi fotografij.

Logitech Desktop LX 710.

http://www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji