Objavljeno: 6.11.2003

Lotus ponuja preprostejša komunikacijska orodja

IBM je predstavil družino komunikacijskih orodij, ki so namenjena manj zahtevnim uporabnikom, ki doslej še niso uporabljali elektronske pošte in orodij za skupinsko delo. Raziskave so namreč pokazale, da v podjetjih obstaja še zelo velika populacija oseb, ki nimajo dostopa do elektronske pošte, glavna ovira pa je zlasti kompleksnost velikih paketov, kot je Lotus Notes. Tudi, če bi IBM te programe ponujal brezplačno, se podjetja in uporabniki najbrž ne bi odločali zanje.

Zato IBM ponuja družino izdelkov Workplace, ki uporabnikom omogoča preprost dostop in uporabo osnovnih funkcionalnosti prek spletnega brskalnika, torej iz poljubnega računalnika, v službi in doma. Workplace Messaging 1.1 je strežniški izdelek, ki nudi uporabnikom elektronsko pošto, temelji pa na Sunovi tehnologiji J2EE in preprostem uporabniškem vmesniku. Druga novost je paket Workplace Team Collaboration 1.1, ki omogoča dostop do spletnih konferenc, trenutnega sporočanja in shrambe dokumentov.

V novi različici vsebuje tudi osnovna orodja za urejanje besedil in preglednic, čeprav Lotus s tem ne namerava tekmovati s klasičnimi pisarniškimi paketi. Naslednja novost je paket za dostop do elektronskega učnega gradiva Workplace Collaborative Learning 1.1, ki cilja na hitro usposabljanje zaposlenih v zvezi z novimi izdelki in delovnimi postopki. Zadnja novost pa je program Workplace Web Content Management 1.1, ki omogoča preprosto upravljanje z vsebinami oziroma prispevanje gradiva za spletne dveri v podjetju.

Cene novih izdelkov se razlikujejo od izdelka do izdelka. Prvi trije so ocenjeni glede na število uporabnikom in stanejo 30 dolarjev (Workplace Messaging), 90 dolarjev (Workplace Team Collaboration) oziroma 35 dolarjev (Workplace Collaborative Learning) na uporabnika. Za zadnji paket Workplace Web Content Management pa je treba odšteti zajetnih 50.000 dolarjev, saj je licenciran glede na število procesorjev v strežniku.

http://www.ibm.com

http://www.lotus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji