Objavljeno: 4.10.2012

MacBook Pro v tablici

Podobno kot pri avtomobilih, kjer lahko za masten denar v specializiranih delavnicah navadno vozilo spremenimo v nekaj posebnega, to danes lahko počnemo tudi z računalniki. Majhno podjetje Modbook vam tako za vsaj 3.500 dolarjev standardni prenosnik Apple MacBook Pro spremeni v pravcati tablični računalnik, ki ga lahko krmilimo s peresom.

Za osnovo vzamejo letošnji model MacBooka Pro s 13,3-palčnim zaslonom in mu povsem zamenjajo ohišje. Tipkovnica je odstranjena, namesto običajnega zaslona pa vgradijo na dotik občutljiv zaslon podjetja Wacom (1280 x 800 pik), ki nudi povrh vsega zaznavo 512 nivojev pritiska s peresom (v osnovi je namenjen za digitalne slikarje). Namesto mehanske tipkovnice se za vnos podatkov uporablja zaslonska. Celota je debela 2,37 cm in tehta 2,51 kg.

Tak Modbook Pro, kot pravijo tablici, ohrani torej vse vmesnike in značilnosti klasičnega MacBooka Pro, vendar je možno vse skupaj še dodatno začiniti z raznimi dodatki. Omisliti si je možno hitrejši procesor, do 16 GB RAM in zamenjavo osnovne enote SSD velikosti 64 GB s takimi do zmogljivosti 480 GB.

Kdor želi, mu na računalnik s pomočjo programa Boot Camp poleg Mac OS X namestijo dvojni zagon in sistem Windows 7. S tem se cene lahko dvigne tudi nad 5.000 dolarjev, omisliti pa si je možno še cel kup dodatnih perifernih enot. Da, tudi zunanjo tipkovnico, za katero je kupec v osnovi plačal, da jo odstranijo.

http://www.modbookshop.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji