Objavljeno: 23.5.2000

Macromedia Dreamweaver UltraDev

Podjetje Macromedia je predstavilo novo orodje za lažjo izdelavo in preizkušanje spletnih programov, zasnovanih na dejavnih straneh. Dreamweaver UltraDev je novo orodje, ki omogoča izdelavo programov, ki temeljijo na tehnologijah Microsoft Active Server Pages (ASP), Sun JavaServer Pages (JSP) in Allaire ColdFusion Markup Language (CFML). Novi program temelji na dosedanjem spletnem urejevalniku Dreamweaver, ki so mu dodali zmožnosti in orodja za priklop na podatkovne vire in izdelavo poizvedb, izdelavo programske logike in povrh vsega preizkušanje videza spletnega programa s pravimi podatki kar znotraj urejevalnika, kar je precej lažje od dosedanjih rešitev z ločenimi orodji in pregledom v spletnem brskalniku.

Zanimivo je, da so kodo programa Dreamweaver načrtovalci pustili skoraj nedotaknjeno, nove zmožnosti pa so zgradili v uporabniškem vmesniku, ki ga lahko v celoti prilagodimo in programu celo dodamo nove ukaze. To so dosegli s tehnologijami Roundtrip HTML, Roundtrip XML in Roundtrip Server Markup, ki omogočajo dograditev povezav s spletnimi strežniki in viri podatkov brez poseganja v kodo programa.

Taka zgradba tudi omogoča, da lahko Dreamweaver UltraDev preprosto povežemo z drugimi orodji, kot so Macromedia Flash in Macromedia Fireworks. Dreamweaver UltraDev je združljiv z najpomembnejšimi strežniki, kot so Microsoft IIS, Allaire ColdFusion, IBM WebSphere, iPlanet Web Server (bivši Netscape), pa tudi različnimi podatkovnimi povezavami, kot so ODBC, ADO in JDBC. Macromedia Dreamweaver UltraDev bo na voljo junija za računalnike PC in Macintosh, cena pa bo znašala 600 dolarjev.

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji