Objavljeno: 23.9.2012

MakerBot Replicator 2

Podjetje MakerBot Industries, ki je v začetku leta poželo precej interesa javnosti s svojim poceni 3D tiskalnikom, je predstavilo novo generacijo naprave za izdelavo plastičnih 3D predmetov, ki so zdaj lahko še večji in natančnejši. MakerBot Replicator 2 v novi izvedbi lahko izdela predmete velikosti 28,5 x 15,5 x 15,2 cm skupne prostornine približno 6700 cm3, kar je 37% več kot pri prvotnem modelu Replicatorja.

Sočasno so povečali tudi natančnost izdelave oziroma "tiska", ki zdaj znaša 100 mikronov proti 270 mikronov in izboljšali materiale, zaradi katerih je v izdelkih manj razpok in nepravilnosti. Ohišje tiskalnika je zdaj kovinsko, medtem ko je prvotni Replicator imel lesenega. Novost je tudi odločitev, da je tiskalnik kupcem dobavljen že popolnoma sestavljen, kar povzroča manj težav pri natančni nastavitvi, kot pri prvem modelu, kjer je ohišje kupec moral sestaviti sam. Za večjo natančnost so tudi razvili nov sistem za nastavitev vodoravne lege, kar je pomembno pri 3D tiskanju.

Zaradi vseh teh izboljšav je MakerBot Replicator 2 zdaj nekoliko dražji od prvotnega modela, zanj pa je treba v ZDA odšteti 2.200 dolarjev. V prodaji bo januarja. Še nekoliko kasneje pride v prodajo izboljšana različica MakerBot Replicator 2X, ki bo znal izdelovati predmete z dvema barvama plastike (osnovni model naenkrat samo v eni). Cena se tu poveča na 2.800 dolarjev.

http://www.makerbot.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji