Objavljeno: 11.8.2010

Manjša prenova Gmaila in Chroma

Google je deloma prenovil uporabniški vmesnik spletnega orodja za delo z elektronsko pošto Gmail, ki zdaj omogoča lažje delo s stiki in daje večji pomen opravilom.

Dostop do elektronske pošte, stikov in opravil je zdaj na enakovrednem mestu na vrhu menija, poudarjen je gumb za ustvarjanje novih sporočil in zmanjšan logotip, kar pomeni večjo delovno površino za pregled elektronske pošte.

Stiki odslej delujejo podobno kot elektronska pošta, lahko jih tudi razvrščamo po različnih kriterijih, dodajamo posebne oznake telefonskim številkam in hitro dostopamo do le-teh.

Novosti je bil deležen tudi brskalnik Chrome, ki je v beta različici prilezel do oznake 6.x. Brskalnik je še nekoliko hitrejši, podpira napredno delo s popolnjevanjem obrazcev (Autofill), predvsem pa po novem omogoča tudi sinhroniziranje dodatkov (Extensions). V praksi to pomeni, da je prehod na nov računalnik, kar se brskalnika tiče, trivijalen - vpišemo googlovo uporabniško ime in geslo in Chrome se bo avtomatsko namestil takšen, kot je bil na prvotnem računalniku. Z istimi bližnjicami, z isto temo, z istimi dodatki, z istimi popolnjenimi obrazci.

www.gmail.com

chrome.blogspot.com/2010/08/syncing-simplifying-and-speeding-up.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji