Objavljeno: 4.5.2003

Maya 5 že na voljo

Podjetje Alias/Wavefront je predstavilo novo različico enega najbolj priljubljenih in zmogljivih programov za ustvarjanje 3D animacij, Maya 5. Nove lastnosti in izboljšave temeljijo predvsem na predlogih uporabnikov, med pomembnejše pa zagotovo sodi izboljšano senčenje, saj Maya 5 podpira kar štiri načine - standardni Mayjin način, novo različico Mental Ray Renderer for Maya, posodobljen Vector Renderer, ki je primeren tudi za dvorazsežno grafiko ter novost, Hardware Renderer, ki bolj izkoristi strojno opremo in naj bi po podatkih iz podjetja omogočal do dvajsetkrat hitrejšo izdelavo tridimenzionalnih scen.

Največ izboljšav pa so seveda deležne najbolj uporabljane lastnosti Maye, torej animacija, modeliranje in dodajanje učinkov. Na področju animacije spremembe sicer niso revolucionarne, temveč služijo predvsem hitrejšemu delovanju, na področju modeliranja pa je dodanih več novih orodij. Pri učinkih so izboljšani predvsem učinke Paint Effects, Fluid Effects in Fur Effects s katerimi lahko umetniki sedaj ustvarjajo bolj realistične animacije.

Zelo pomembna novost v peti različici je tudi večja hitrost delovanja, saj naj bi po podatkih Alias/Wavefronta bila Maya 5 za okolje Windows hitrejša za kar 90 odstotkov. Maya 5 je že na voljo za operacijske sisteme Windows, Linux, MacOS X in IRIX. Različica Maya Complete stane 2000 dolarjev, različica Maya Unlimited pa 7000; nadgradnje so na voljo za 900, oziroma 1250 dolarjev.

http://www.aliaswavefront.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji