Objavljeno: 23.7.2002

McAfee izboljšal proti-virusno zaščito in požarni zid

Podjetje McAfee Security za september napoveduje izboljšane različice njihovih protivirusnih programov. Nova različica programa VirusScan Home 7.0 z osebnim požarnim zidom še bolj onemogoča dostop virusom in črvom. Program pregleda tudi elektronsko pošto v SMTP programih kot sta Outlook Express in Eudora. V novi različici je tudi orodje Script Stopper, ki onemogoča širjenje skriptnih virusov. Različica VirusScan 7.0 Professional vsebuje še orodje QuickClean Lite, ki počisti tudi prostor na diskih, ter protivirusno zaščito za PalmOS in druge ročne naprave.

Izboljšani požarni zid McAfee Firewall 4.0 bo odslej prikazal fizično lokacijo priključenega uporabnika in več podrobnosti pri poskusih vdorov. Prenovili bodo tudi program QuickClean, ki omogoča odstranjevanje programov in nerabnih datotek. Različica 3.0 bo omogočila brisanje t.i. vohunskih (spyware) programov, ki skrivoma beležijo uporabnikove navade.

Seveda bo nov tudi paket McAfee Internet Security 5.0, ki bo vseboval vse nove zgoraj opisane različice izdelkov, poleg tega pa še omogočal zaznavanje in brisanje prikritih programov, kot so spletni hrošči, ki beležijo naše spletne navade.

http://www.mcafee.com/anti-virus

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji