Objavljeno: 11.9.2001

McAfee predstavil nove različice izdelkov za zaščito računalnika

Proizvajalec izdelkov za računalniško zaščito McAfee Consumer Products je predstavil nove različice svojih najpopularnejših izdelkov namenjenih domačim uporabnikom in majhnim podjetjem. Vse nove različice so združljive z operacijskim Windows XP.

Nove različice, poimenovane 2002, so dočakali McAfee QuickClean, Internet Security, Firewall in seveda VirusScan. Slednji ponuja takojšnje posodobitve spiskov virusov, integriran pa ima tudi požarni zid in jedro HAWK, ki opozori uporabnika, če prihaja velika količina elektronske pošte ali pa imajo priložene datoteke dve končnici, kar sta glavna znanilca črvov. Različica Professional poleg tega vključuje tudi preverjanje virusov na operacijskem sistemu za žepne računalnike Palm OS. Običajna različica je na voljo za 39,99 dolarja, profesionalna pa za 49,99. Pri McAfeeju so za december tudi napovedali novo različico protivirusnega programa Virex, ki je namenjen računalnikom Macintosh.

McAfee Internet Security je celovita rešitev, ki vključuje požarni zid, protivirusni program, PGP za šifriranje podatkov, preprečevanje vsiljenega spletnega oglaševanja, blokiranje vdorov v računalnik, odkrivanje pritajenih programov in filter za spletne strani. Zbirka programov je na voljo za 69,99 dolarja.

Le nekaj dni pred McAfeejevo predstavitvijo novih izdelkov, je nove različice poslal na tržišče tudi njihov največji konkurent, Symantec.

http://www.mcafee-at-home.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji