Objavljeno: 23.3.2012

Megaupload: 25 PB podatkov!

Podjetje Carpathia, ki je doslej gostovalo datoteke ugaslega spletnega servisa Megaupload, je prišlo na dan s šokantno informacijo: Kim Dotcom (Schmitz) in ostala združba je pri ponudniku zunanjega izvajanja najelo in zasedlo kar 25 PB prostora. Naj napišemo še enkrat: 25.000 TB ali 25.000.000 GB!!!

Podjetje Carpathia se je znašlo v neljubem položaju, saj so vsi ti podatki zapečateni s sodnim nalogom, tako da jih ne smejo izbrisati, lastniki Megauploada pa seveda ne plačujejo več najemnine. Skrbniki Carpathie so prišli tudi na dan z informacijo, da celota deluje na strežnikih v vrednosti 1,25 milijona dolarjev, golo vzdrževanje pa jih stane okoli 9.000 dolarjev - na dan!

Zaradi tega sodišče dobesedno prosijo, da bi lahko začeli vračati podatke nazaj lastnikom in s tem brisati zasedeni pomnilniški prostor. Menda so doslej imeli skoraj za 567.000 dolarjev stroškov, ki visijo na nitki in za katere je zelo verjetno, da jih ne bo nihče več plačal. V poduk drugim hosterjem, kaj se lahko zgodi, če nepremišljeno gostuješ sporne vsebine.

http://carpathia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji