Objavljeno: 4.11.2004

Mešanec med telefonom in ročnim računalnikom iz Nokie

Nokia je predstavila niz novih mobilnih telefonov, med katerimi je tudi model 7710, mešanec med običajnim telefonom in ročnim računalnikom. Za razliko od obstoječih pametnih telefonov proizvajalca, kot je Nokia Communicator, ima novi model 7710 zaslon občutljiv na dotik in pisalo za izbiro in pisanje po njemu, namesto klasične pa zaslonsko tipkovnico. Telefon ima vgrajen tudi digitalni fotoaparat z ločljivostjo milijon pik in 2x digitalnim zumom ter radijski sprejemnik. Vgrajeni so programi za osebno organizacijo podatkov, odjemalec za elektronsko pošto, spletni brskalnik, predvajalnik digitalne glasbe in video posnetkov, program za risanje, VPN odjemalec, bralnik elektronskih knjig ter posebno orodje za prispevanje vsebine v spletne bloge.

Zaslon novega telefona Nokia 7710 je precej podolgovat in meri 8,1 x 4 cm, pri čemer zmore prikazati 65.536 barv. V samem aparatu je uporabniku na voljo 90 MB pomnilnika, razširimo pa ga lahko s karticami MMC. Za povezavo z računalnikom služi vmesnik USB, brezžična povezava pa je možna prek vmesnika bluetooth. Kot dodatek napovedujejo tudi modul, s katerim bo mogoče na zaslonu spremljati televizijske programe v pretočnem zapisu DVB-H. Po sedanjih podatkih bo Nokia 7710 na voljo v prvem četrtletju 2005, stala pa bo približno 640 dolarjev.

Nokia je predstavila še dva cenejša in nekoliko bolj običajna mobilna telefona. Model 6020 se ponaša s podporo za animirana sporočila MMS, vgrajen je digitalni fotoaparat z ločljivostjo VGA, podpira pa tudi koledar, spletni brskalnik XHTML in javo. Telefon podpira omrežja GPRS in EDGE, cena pa bo okoli 200 dolarjev. Druga novost je Nokia 3230, ki ima vgrajen digitalni fotoaparat z ločljivostjo 1,3 milijona pik, velik barvni zaslon, omogoča pa snemanje video posnetkov in celo njihovo preprosto urejanje (vključno z učinki) na samem telefonu, izdelke pa lahko posredujemo prijateljem prek elektronskih sporočil ali sporočil MMS. Vgrajen je radijski sprejemnik, spletni brskalnik, zaradi velikega zaslona pa je telefon primeren tudi za igre. Model 3230 je zasnovan na arhitekturi Series 60, stal pa bo okoli 350 dolarjev.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji