Objavljeno: 27.4.2000

Metacreations: razprodaja izdelkov in novi Metastream

Podjetje Metacreations se je jeseni odločilo za presenetljiv korak, saj so napovedali, da bodo prenehali z razvojem in odprodali večino svojih izdelkov za grafično in večpredstavno obdelavo. V minulih mesecih so se tako pogajali z najboljšimi ponudniki in med njimi izbrali najbolj zanimive. Največje število programov so kupili pri kanadskem Corelu. To podjetje bo odslej imelo v lasti programske pakete Kai's Power Tools in KPT Vector Effects (grafični učinki), Bryce 3D (program za izdelavo navideznih svetov) ter priznani slikarski program Metacreations Painter. Prav zanimivo bo videti, kaj bo Corel naredil s slednjim, saj že imajo v programu tudi Corel Photo-Paint, ki je Painterjev tekmec. Po besedah podjetja pa ima Corel zelo pomembne načrte glede razvoja teh izdelkov, saj med drugim pripravljajo nove različice, od katerih pridejo nekatere na vrsto že kmalu.

Metacreations je sklenil dogovor tudi s podjetjem Adobe. Ta je kupil programa Carrara (tridimenzionalno oblikovanje in senčenje) in Canoma (izdelava 3D predmetov iz dvodimenzionalnih fotografij). Zanimivo je, da sta Metacreations in Adobe dogovor sklenila povsem na tiho, tako da še ni znano, kakšna prihodnost čaka oba izdelka. Poleg tega mora Metacreations še sporočiti ime kupca za program Poser (modeliranje in animacija človeškega telesa) in za niz manjših programov.

Metacreations se s tem korakom namerava osredotočiti le na eno področje, to pa je področje tridimenzionalne grafike za rabo v spletu. Nedavno so tako predstavili tretjo različico spletnega standarda in protokola Metastream, ki poskuša postati poglavitni standard za predstavitev fotorealistične interaktivne grafike v spletu.

http://www.metacreations.com

http://www.corel.com

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji