Objavljeno: 16.8.2010

MetaMirror - prihodnost interaktivne televizije?

Strokovnjaki že lep čas napovedujejo združitev interneta in televizije, vendar pri irskem podjetju Notion menijo, da je še boljša kombinacija sočasna uporaba televizorja in mobilne naprave, na kateri se v realnem času izpisujejo koristni ali zanimivi podatki v zvezi z oddajo, ki jo spremljamo.

Eksperimentalna programska oprema z imenom MetaMirror tako omogoča na mobilni napravi, kot je denimo Apple iPad, prikaz živega televizijskega posnetka, čez tega pa nato prikazuje razne informacije, kot so statistike igralcev pri spremljanju nogometne tekme, ponudbo lokalne trgovine pri spremljanju kulinaričnega programa ali pa zanimivosti pri spremljanju glasbenega koncerta.

Zamisel družbe Notion je ta, da so dodatne internetne informacije, ki prekrivajo TV program na glavnem televizorju moteče, zato je bolje, če jih prikazujemo na pomožni napravi, kot je mobilni računalnik ali telefon, kjer si lahko informacije ogledamo po potrebi, več gledalcev pa lahko na ločenih napravah po svoji želji izbira, katere informacije bodo prikazane. Zanimiv je tudi koncept MetaMirrorja, kjer zna iz TV programa z razpoznavo vzorcev samodejno zaznati osebo ali predmet, za katerega prikazuje dodatne informacije. Na ta način bo mogoče zagotoviti dodatne informacije tudi za stvari, ki jih niso predvideli ponudniki TV programov.

Družba Notion trenutno išče partnerje, s katerimi bi nadaljevala razvoj tovrstnih rešitev, vendar ni za pričakovati, da bi se MetaMirror kmalu pojavil v končnih izdelkih. Zdi se, da vsaj nekatere funkcije potrebujejo precej zmogljivejšo strojno opremo, kot jo nudijo današnje mobilne naprave.

http://www.designbynotion.com/metamirror-next-generation-tv

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji