Objavljeno: 2.8.2003

Microsoft bo testiral Linux

Da bi še bolje razumeli svoje tekmece, so se pri Microsoftu odločili za namestitev Linuxa in drugih odprto-kodnih rešitev v svojem testnem središču, ki ga sicer uporabljajo njihove stranke za preizkušanje Microsoftovih rešitev.

V laboratoriju za velika podjetja, Enterprise Engineering Center, v Redmondu, so v računalnike s procesorji Intel namestili OS Linux, spletni strežnik Apache, zbirko podatkov in imeniški sistem Open LDAP - tako trdi Martin Taylor, Microsoftov direktor za razvoj tržne strategije proti Linuxu. Projekt so začeli maja letos z namenom, da se naučijo več o tekmecu, pravi Taylor - predvsem, da bi lažje razumeli, kaj in kako omogoča Linux.

Naslednji korak bo izgradnja podobnega sistema z Windowsom in lastnimi programskimi rešitvami ter neposredna primerjava delovanja in zmogljivosti sistemov. Steve Ballmer se je sicer nedavno na srečanju direktorjev hvalil, da so skupni stroški lastništva sistemov Windows nižji kot skupni stroški lastništva sistemov z Linuxom, Bill Gates pa je trdil, da Microsoft hitreje in bolje odpravlja težave s programsko opremo, kot to dela skupnost podpornikov Linuxa in odprte programske kode.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji