Objavljeno: 31.3.2006

Microsoft Convergence 2006

Microsoft je na letni konferenci Convergence 2006 spregovoril o prihodnosti svojih poslovnih aplikacij in najavil nekatere izdelke, s katerimi nameravajo uspešneje tekmovati s tekmeci na tem področju. V ospredju je bila predvsem skupina izdelkov Microsoft Dynamics kot platforma, s katero želi podjetje konkurirati konkurenčnim arhitekturam, denimo SAP NetWeaver ali Oracle Fusion.

Zelo veliko pozornosti je bilo tudi vse bolj aktivnemu delovanju Microsofta na področju storitev, kjer so na konferenci najavili nove storitve s področja gostovanja strežnikov Exchange, naslednja različica CRM orodja Microsoft Dynamics CRM 4.0 z delovnim imenom Titan pa naj bi tekmovala neposredno z priljubljenimi spletnimi storitvami, kot je Salesforce.com.

Microsoft sicer poudarja, da v kratkem času ne namerava odpraviti klasičnih aplikacij na račun spletnih storitev, saj za to ni pretiranega navdušenja zlasti med velikimi podjetji. S spletnimi storitvami pa računajo ne okoli 40 milijonov malih podjetij, ki so jim klasične rešitve s strežniki v lastni režiji predrage.

Videti je, da bo mejnik glede prehoda med klasičnimi "debelimi" odjemalci in spletnimi storitvami na vrsti konec tega desetletja, ko bo predvidoma leta 2008 ali 2009 dokončal proces združevanja doslej ločenih poslovnih aplikacij Navision, Axapta, Great Plains in Solomon. Večji del nove generacije orodij, ki so ji še nedavno pravili Project Green, bo namreč temeljil na spletnih storitvah in arhitekturi Web 2.0.

Microsoft je tudi napovedal aktivnosti in orodja, s katerimi bo sedanjo in prihodnje različice poslovnih aplikacij tesno povezal z novo generacijo pisarniških orodij Microsoft Office 2007, pa tudi operacijskim sistemom Windows Vista. Temeljno stičišče bo arhitektura Windows Workflow Foundation, ki bo omogočala lažjo avtomatizacijo poslovnih procesov v podjetjih.

Doug Burgum in Bill Gates razpravljata o prihodnosti Microsoftovih poslovnih aplikacij.

http://mbs.microsoft.com/public/convergence

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji