Objavljeno: 24.5.2006

Microsoft FlexGo - računalnik v predplačniškem paketu

Microsoft je skupaj s partnerji najavil nov prodajni model FlexGo, ki bo omogočal plačilo računalnika glede na njegovo uporabo. Microsoft je nov model namenil predvsem trgom v razvoju, kamor sodijo Brazilija, Mehika, Indija in Kitajska, računalništvo pa želi še bolj približati mladim. To je tudi posreden odgovor na podobne projekte, kot je tisti iz univerze MIT, ki obljublja računalnike za 100 dolarjev.

Pri tem je zanimivo, da v programu FlexGo sodeluje tudi slovenski ponudnik internetnih storitev SiOL, ki bo na ta način uporabnikom za mesečno naročnino ponudil popolnoma funkcionalen osebni računalnik, opremljen s programsko opremo. Z novim programom ciljajo na končne uporabnike in mala podjetja. Program temelji na tehnologiji FlexGo, ki je obenem uporabljena tudi kot platforma za predplačniški model osebnega računalništva, nekako po vzoru podobnih tržnih modelov v mobilni telefoniji. Predplačniški model nudi zelo nizko nakupno ceno in uporabo računalnika v povezavi s predplačniškimi karticami, podobno kot v spletnih kavarnah.

Nov poslovni model mesečne naročnine za osebni računalnik Microsoft uvaja predvsem skupaj s telekomunikacijskimi ponudniki, model pa omogoča udobno in predvidljivo mesečno plačevanje za popolnoma funkcionalen osebni računalnik, spletni dostop in pristno programsko opremo. Za zdaj bo program na voljo v sodelovanju s podjetji Videsh Sanchar Nigam Ltd. (VSNL) (Indija), T-Com (Madžarska), Vietnam Datacommunication Co. (VDC) (Vietnam), SiOL d.o.o. (Slovenija) in Telefonica Brazil (Brazilija). Tehnologija uporabnika obvešča o porabljenem času in mu omogoča preprosto podaljšanje z vpisom številke s predplačniške kartice. Če čas ni dodan, prične računalnik delovati v omejenem načinu, dokler uporabnik ne kupi nove predplačniške kartice. Osebni računalnik po določenem času kupljenih ur postane last uporabnika.

Predplačniška kartica za uporabo računalnika FlexGo.

Računalnik FlexGo bo uporabniku kazal, koliko ur uporabe je še na voljo.

http://www.microsoft.com/whdc/payasyougo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji