Objavljeno: 20.5.2002

Microsoft gor, Sun in Compaq dol

Microsoft je v tretjem trimesečju ustvaril 7,25 milijarde dolarjev prihodkov, kar je bilo 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Boljši je bil tudi neto zaslužek - letos 3,3, lani pa 3 milijarde dolarjev. Pozitivne rezultate je prinesla predvsem prodaja Oken XP, uspešni pa so bili tudi pri zmanjševanju stroškov.

Sunovo tretje trimesečje se je končalo s skupnim prihodkom v višini 3,1 milijarde dolarjev, kar je bilo enako kot v prejšnjem trimesečju, vendar kar 32 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Sun je tako zabeležil 32 milijonov dolarjev izgube, kar je precej bolje kot v prejšnjem četrtletju (431 milijonov dolarjev), vendar slabše kot pred letom dni, ko je Sun vknjižil 136 milijonov dolarjev neto zaslužka. Vodstvo Suna je še kar zadovoljno s četrtletnim poslovanjem, saj niso zmanjšali sredstev za raziskave in razvoj, odprli pa so tudi nekaj novih trgov.

Compaq pa je sklenil prvo četrtletje s 7,7 milijarde dolarjev prihodka, kar je pomenilo petino manj kot v enakem lanskem obdobju. Kljub temu jim je letos ostalo 44 milijonov dolarjev neto zaslužka, lani pa so pridelali 131 milijonov dolarjev izgube. V zadnjem trimesečju lanskega leta je Compaq ustvaril 8,5 milijarde dolarjev prometa, od česar mu je ostalo 92 milijonov dolarjev neto zaslužka.

http://www.microsoft.com

http://www.sun.com

http://www.compaq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji