Objavljeno: 2.10.2003

Microsoft gre v Hollywood

Microsoftova nepričakovana ponudba zapisa Windows Media Series 9 kot standarda za predvajanje pretočnih in video vsebin potrjuje njihove ambicije in težnjo, da bi postali pomemben člen sveta TV in videa, kjer so doslej igrali obrobno vlogo.

Združenje tehnikov za televizijo in filme (SMPTE, Society of Motion Picture Television Engineers) mora Microsoftov predlog najprej podrobno preučiti, šele potem pa bo morda postal naslednik dosedanjega standarda MPEG-2, ki je temelj satelitske in kabelske televizije ter opreme za pripravo videa in nosilcev DVD. Če bo združenje SMPTE potrdilo zapis Windows Media 9 kot standard, bo le-ta, seveda po izbiri izdelovalcev,lahko navzoč v mnogih izdelkih za produkcijo in prenos televizije in videa.

Nekateri analitki komentirajo, da je Microsoft svetu SMPTE predal svoje kronske dragulje, da vidi, ali lahko z njimi osvoji filmarsko-televizijski svet. Podobno sta svoje zaprte tehnologije že lani odprla tudi Apple (QuickTime za zapis MPEG-4) in RealNetworks, ki je svoj predvajalnik odprl in ga ponudil izdelovalcem ročnih računalnikov in mobilnih telefonov.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji