Objavljeno: 20.10.2002

Microsoft in AT&T Wireless z lokacijskimi storitvami za podjetja

Microsoft in ameriški operater mobilne telefonije AT&T Wireless pripravljata lokacijske storitve, ki bodo podjetjem omogočile videti lokacije svojih zaposlenih na terenu. Na Microsoftovi strani je ključni izdelek nov strežnik imenovan Enterprise Location Server, ki povezuje rešitve osnovane na storitvah .Net z AT&T-jevim GSM omrežjem.

V dejanskem poslovnem okolju je takšna storitev posebej zanimiva za servisne dejavnosti, saj lahko podjetje nemudoma odpošlje serviserja, ki se nahaja najbližje stranki. Uporabniki morajo seveda dovoliti podjetju, oziroma operaterju, da sporoča njihovo lokacijo.

Drug ključen gradnik v sistemu je Microsoftova spletna storitev MapPoint.Net, ki omogoča prikazovanje zemljevidov na mobilnih napravah. Microsoft Enterprise Location Server združi podatke, ki jih prejme iz AT&T-jevega omrežja z geografskimi podatki MapPoint.Net-a in tako prikaže podjetju lokacije uporabnikov, slednjim pa posreduje zemljevide z navodili za nadaljnje potovanje.

Kljub vsemu je trenutno znano le to, da bo AT&T Wireless pričel tržiti lokacijske storitve v prihodnjem letu, iz Microsofta pa še niso sporočili kdaj bodo poslali Enterprise Location Server na tržišče.

http://www.microsoft.com

http://www.attwireless.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji