Objavljeno: 16.8.2007

Microsoft in Intuit prenavljata osebne finance 

Microsoft je predstavil novo različico programov za osebne finance, ki zdaj nosi nekoliko spremenjeno ime Microsoft Money Plus. Med poglavitnimi novostmi je zlasti modul Insight, ki omogoča vpogled v finančne podatke tudi kadar glavni program ni odprt. Z novim modulom je mogoče neposredno iz namizja dobiti opozorila o rokih za plačila, pregled porabe in denarnega toka. Nova različica omogoča tudi priponke s pomembnimi datotekami na posamezno transakcijo, denimo optično prebrano sliko računa. Tesnejša je tudi integracija s spletnimi storitvami, ki posredujejo različne informacije o borznih trgih, izboljšana je povezljivost s spletnimi bankami. Cene novih programov se gibljejo v ZDA med 50 in 90 dolarji.

Novo različico priljubljenih programov Quicken je predstavil tudi Microsoftov glavni tekmec na področju, podjetje Intuit. Z letnico 2008 uvajajo novo različico Quicken Starter, ki je namenjena mlajšim oziroma novincem na področje osebnih financ, kjer z vodičem razložijo osnovne korake v spremljanju osebnih računov, porabe in plačilu terjatev.

Intuit je prenovil tudi ostale različice Quicken Deluxe, Premier in Home & Business, ki zdaj vsebujejo novo orodje za finančno planiranje, lažjo kategorizacijo stroškov, podporo za plačila prek spletnega servisa PayPal, novost pa je tudi dodatek za programčke Windows Vista Gadgets, ki uporabnika opozarja na zapadlost rokov plačil tudi tedaj, ko Quicken ni odprt. Cene novih različic se gibljejo v ZDA med 60 in 100 dolarji, Quicken Starter pa samo 30 doalrjev.

Intuit je sočasno tudi oznanil, da bodo v začetku leta 2008 objavilo spletno različico programa Quicken, vendar za zdaj še ne poudarjajo, kaj vse bo na voljo v spletni različici programa.

Microsoft Money Plus.

Microsoft Money Plus.

Microsoft Money Plus.

Microsoft Money Plus.

Intuit Quicken 2008.

Intuit Quicken 2008.

Intuit Quicken 2008.

Intuit Quicken 2008.

Intuit Quicken 2008.

Prihajajoči Quicken Web.

http://www.microsoft.com

http://www.intuit.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji