Objavljeno: 6.6.2008

Microsoft in Iskratel skupaj za poenotene komunikacije

Iskratel je predstavil rezultat strateškega sodelovanja z družbo Microsoft, s katerim so pripravili skupno rešitev za poenotene komunikacije. Rešitev Iskratel Unified Communications (IUC) temelji na Microsoftovem strežniku Office Communications Server 2007 in Iskratelovem telekomunikacijskem sistemu SI3000 iCS. Podjetji sta pri razvoju rešitve tesno sodelovali, na dogodku pa je bil predstavljen tako proces uvedbe sistema IUC v okolje Iskratela kot tudi praktičen prikaz uporabe in prednosti sistema.

Nova skupna rešitev omogoča naprednejše, hitrejše in enostavnejše načine komuniciranja, vključuje pa storitev telefonije, audio in videokonferenc, neposredno sporočanje, izobraževanje na daljavo, sočasno delo na dokumentih, skupno rabo namizij ter številne druge možnosti poenotenega komuniciranja. Microsoft Office Communications Server 2007 podpira uporabo obstoječe telefonske infrastrukture podjetja, saj omogoča tako sprejemanje in vzpostavljanje klicev v omrežju PSTN kot tudi tesno integracijo s sistemom PBX.

V središču te integracije je strežniška vloga Mediation Server, ki zagotavlja enoten vmesnik in standard SIP za signalno medsebojno združljivost. Mediation Server prav tako sprejema klice iz sistemov PBX ali prehodov SIP/PSTN ter jih posreduje po omrežju. Iskratelova rešitev iCS (Integrated Call Server) iz družine izdelkov SI3000 pa omogoča priključitev različnih analognih, ISDN- in IP-naprav ter povezavo v kompleksna zasebna omrežja s specialno krmilno signalizacijo.

Nova skupna rešitev hkrati omogoča integracijo uporabe telefonskega sistema s programskimi rešitvami, zlasti s programi paketa Microsoft Office. Iskratel bo po uspešni implementaciji v lastnem podjetju rešitev kmalu začel tržiti na trgih, kjer je prisoten.

http://www.iskratel.si

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji