Objavljeno: 19.5.2008

Microsoft in Yahoo ponovno za mizo

Po tem, ko je Microsoft uradno odstopil od ponudbe za prevzem družbe Yahoo in je bilo videti, da je pogovorov konec, sta se partnerja ponovno usedla za pogajalsko mizo. Predstavniki obeh podjetij so potrdili nove razgovore, ki pa temeljijo na drugačnih temeljih kot doslej. Microsoft v novem poizkusu nima namere prevzeti celotne družbe, trenutno pa tečejo pogovori o alternativnih možnostih povezovanja, ki bi bile sprejemljive za obe strani.

Trenutno podrobnosti niso znane, govora pa je o transakciji, ki ne bi vključevala nakupa. Neuradno govorijo o možnostih prevzema dela družbe oziroma storitev, precej bolj verjeten pa je dogovor za prodajo Microsoftovih oglasov ob rezultatih iskalnika Yahoo. Čeprav nekateri menijo, da je Microsoftova ponudba na tem področju šibkejša od tiste, ki jo skuša Yahoo skleniti z družbo Google, naj bi bil Microsoft zelo zagret za to pot. Po nekaterih govoricah naj bi po ugodnem razpletu Microsoft nato vendarle za svojo primarno tarčo postavil servis Facebook.

Novica o novem krogu razgovorov prihaja le nekaj dni po temu, ko je milijarder Carl Icahn, sicer eden od večjih delničarjev družbe Yahoo napovedal boj za zamenjavo vodstva družbe, saj se ne strinja z odločitvijo o zavrnitvi ponudbe Microsofta. Glede na njegov vpliv in namero, da grožnjo izpolni do srečanja delničarjev v začetku julija, se zdi, da je vodstvo Yahooja vsaj delno klonilo na zahteve.

http://www.microsoft.com

http://www.yahoo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji