Objavljeno: 23.3.2012

Microsoft izboljšuje zaslone na dotik

Sodobni zasloni na dotik imajo veliko dobrih lastnosti, toda odzivnost ni ravno ena izmed njih. Pri Microsoftu mislijo, da se da narediti precej bolje, zato v svojem razvojnem oddelku MS Research pospešeno razvijajo nov tip zaslona, ki ima 100-krat boljšo odzivnost (latenco) pri razpoznavi dotikov od zaslonov, ki so trenutno v rabi.

Slabša odzivnost se najbolj kaže pri igrah in tistih programih, kjer je pričakovana skoraj trenutna povratna informacija, denimo pri risanju s pisalom ali prstom. Današnji zasloni imajo latenco okoli 100 ms, kar se odraža v nekoliko kasnejšem sledenju izpisa na zaslon, kot bi pričakovali. Microsoftovi inženirji so uspeli dodelati postopek, ki latenco zniža na 10 ms, v načrtu pa je cilj - le 1 ms, kar ljudje zaznamo praktično kot trenutni odziv.

Microsoft med drugim poudarja, da bi s tem dosežkom tudi bistveno izboljšali občutek pri tipkanju na zaslonsko tipkovnico v primerjavi s tem, kar smo vajenih pri mehanskih. Kljub delujočim prototipom so pri Microsoftu previdni in za zdaj navajajo, da lahko tovrstne izboljšave pričakujemo šele "v tem desetletju".

http://research.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji