Objavljeno: 3.6.2003

Microsoft "Jupiter" že na horizontu

Microsoft bo že sredi poletja strankam ponudil v preizkus razvojno različico novega kompleta programov, ki ga označujejo z delovnim imenom Jupiter. Kot je že znano komplet sestavljajo dosedanji strežniki BizTalk Server, Content Management Server in Commerce Server, s čimer želi Microsoft ponuditi zaokroženo in cenovno ugodnejšo celoto za izdelavo različnih spletnih rešitev od spletnih dveri in spletnih trgovin do poslovnih spletnih rešitev, ki izmenjujejo podatke z različnimi viri podatkov.

Po mnenju analitikov je Jupiter ključni element Microsoftove strategije na področju spletnih storitev in nepogrešljivo orodje pri popularizaciji platforme .NET. S tesno povezljivostjo modulov naj bi predvsem tekmoval s konkurenčnimi izdelki, ki temeljijo na tehnologiji J2EE. Microsoft se s tem izdelkom relativno pozno podaja na področje izdelkov za integracijo in predstavitev podatkov iz različnih virov, katerega vrednost ocenjujejo na 1,5 milijarde dolarjev letno.

Ključni element paketa Jupiter bo prenovljena različica orodja BizTalek Sever, ki bo skrbel za povezavo in prenos podatkov iz različnih virov. Nova različica bo prinesla novosti na področju nadzora delovnih procesov, upravljanja in varnosti, moduli BizTalka pa bodo na voljo tudi v obeh drugih sestavnih delih paketa Jupiter. Novost bo tudi podpora za jezik WSBPEL (Web Services Process Execution Language), ki bo omogočal lažjo implementacijo poslovne logike, sporočanje in zagotavljanje varnosti podatkov. Novi BizTalk bo imel tudi tesnejšo povezavo z novo različico paketa Office 2003 ter razvojnim orodjem Visual Studio .NET 2003.

Cena izdelka še ni določena, analitiki pa pričakujejo, da bo ugodnejša kot dosedanji posamezni izdelki. Po sedanjih predvidevanjih bo Jupiter nared nekje v začetku naslednjega leta.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji